Hoe kies ik mijn kozijn?

Kozijnen en deuren bepalen de look en isolatiewaarde van uw huis. Gaat u bouwen of renoveren en ook uw kozijnen en/of deuren vernieuwen? Dan heeft u, naast uw materiaalkeuze, veel stof om over na te denken. 5 vragen helpen u op weg.

Welke materialen kies ik voor mijn nieuwe kozijnen?

Wordt het kunststof, aluminium of hout? Dat hangt ervan af welke look u uw woning wilt aanmeten. Onthoud alvast dat zelfs combineren kan. Modern, klassiek, landelijk of eerder tijdloos? Bij de keuze in de kozijnmaterialen kiest u ook meteen voor de isolatiewaarde van ook muren, dak en verluchting. Tot slot bepaalt u een look voor de afwerking: glad, hout of aluminium. Onze keuzehulptool helpt u al een heel eind op weg.

Waar moet ik de kozijnen plaatsen voor de beste lichtinval?

Veel natuurlijk licht in huis geeft een open gevoel en zorgt ervoor dat u wat elektriciteit kunt besparen. In welke ruimtes heeft u graag extra veel zonlicht? En waar is dat voor u minder van belang? Denk daarbij ook eens aan de oriëntatie van uw woning. Bij een nieuwbouw zien we vaak grote glasgevels op de zuidgerichte achtergevel. Bij een renovatie kunnen sommige kozijnopeningen vergroot worden voor meer lichtinval.

Welke kozijnen moet ik kunnen openen?

De kozijnen die u volledig of op kiepstand moet kunnen openen, zijn afhankelijk van de functie van het kozijn in de ruimte. In een vaste glaspartij boven de deur in de entreehal kan een onzichtbaar rooster zorgen voor verluchting. In een slaapkamer of badkamer zijn opengaande kozijnen zeker een must. Er bestaan verschillende vormen van openslaande kozijnen: opendraaiend, al dan niet in combinatie met een draaikiepbeslag, openvallend, schuivend of wentelend.

Welke kozijnen moeten op kiepstand?

Om frisse lucht binnen te laten, is het fijn als u een kozijn niet helemaal hoeft te openen, maar op kiepstand kunt zetten. Een paar per ruimte is al voldoende.

Welk eindresultaat wil ik met de afwerking van mijn nieuwe kozijnen?

Uw huis met nieuwe kozijnen en deuren moet architecturaal mooi kloppen. De verhoudingen, hoogte en positionering van de kozijnen ten opzichte van de gevel zijn hierbij belangrijk.

Bent u benieuwd welke kleur het beste past bij uw gevel? Test het uit met onze kozijnsimulator.

Onze adviseurs helpen u graag uitzoeken wat u wilt. Heeft u uw keuze gemaakt? Dan komt onze deskundige opmeter bij u langs en overloopt hij samen met u alle opties en draairichtingen. Dan weet u zeker dat deze zo optimaal en functioneel mogelijk zijn, zodat u elke dag van uw kozijnen kunt genieten.

Wilt u de beste keuze maken voor uw project? Neem contact op met een Belisol-adviseur!

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie