Hoe onderhoud je aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen besparen u een hoop onderhoudskosten, want gemoffeld of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch en trekt dus geen vuil of stof aan.

In de aluminium profielen treden ook nooit spleten of schilfers op, waarin zich vuil kan ophopen. En schilderen of vernissen is niet nodig.

In een landelijke omgeving volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. In stedelijk gebied maakt u ze best minstens 4 keer per jaar schoon.

Voor het reinigen van uw aluminium kozijnen en deuren kan u gebruik maken van de Belisol shampoo en conditioner. De Belisol shampoo is een reinigingsmiddel dat geschikt is voor zowel aluminium als kunststof. De Belisol conditioner reinigt en vernieuwt doffe of verweerde lakken en poederlakken. Het brengt de intensiteit van de originele kleur terug en beschermt bovendien tegen verwering. De Belisol conditioner en shampoo zijn verkrijgbaar bij een showroom in uw buurt

Schenk elk half jaar aandacht aan de schuifbare delen van uw aluminium kozijnen en deuren. Maak dan ook de openingen voor waterafvoer vrij.

Als u deze tips opvolgt, blijft de tijdloze uitstraling van uw aluminium kozijnen en deuren lang behouden.

Klik hier voor meer informatie over aluminium kozijnen.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie