Afwerking raam

Hoe wordt mijn kozijn afgewerkt?

Niet alleen de kwaliteit van uw kozijnen is belangrijk, ook de plaatsing. Belisol zorgt ervoor dat uw kozijnen op maat van uw huis gemaakt worden én deskundig gemonteerd worden. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Kozijnen in de muur plaatsen, hoe gebeurt dat?

Een traditionele plaatsing, meestal bij een renovatie, gebeurt altijd met raamdoken die in de muur gezet worden. Deze ‘haken’ verankeren het kozijn in de muur zodat het stevig vastzit. Hoeveel muurankers er nodig zijn, hangt af van het materiaal waarvoor ook telkens andere voorschriften gelden.

Hoe sluiten de kozijnen aan bij de gevel?

Indien nodig wordt de ruimte nog opgevuld met PUR-schuim en/of een houten opvulling. Een zwelbandje zorgt achteraf voor de aansluiting van het kozijn met de buitensteen zodat het waterdicht en perfect afgewerkt is. Eventueel voorzien we het kozijn aan de buitenkant met kleine dorpeltjes die het hoogteverschil opvangen tussen het nieuwe kozijn en de aansluiting met de blauwe steen.

Wanneer worden de kozijnen luchtdicht geplaatst?

Bij nieuwbouw kan u ook kiezen voor een luchtdichte plaatsing waaraan weer andere eisen en voorwaarden gesteld worden. Deze manier van werken wordt vooral gebruikt bij BEN en passiefwoningen.

Hoe kan ik de binnenkant van mijn kozijn laten afwerken?

Aan de binnenkant kiest u de afwerking helemaal zelf. Momenteel is het moderne stucwerk veel gevraagd, maar u kan ook kiezen voor afkastingen in hout of gyproc die rond de ramen zitten. Belisol verzorgt in ieder geval de volledige afwerking en onze vakmannen laten uw woning netjes en schoon achter. Af is bij ons ook echt af!

Heeft u ook (ver)bouwplannen? Wilt u ook een deskundige kozijnafwerking? Neem contact op met uw Belisol-adviseur!

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie