Rolluiken

Kunststof en aluminium rolluiken

Rolluiken beschermen tegen geluid, zonlicht en inbrekers. Bij Belisol kan u ze in 2 materialen bekomen: aluminium of kunststof. Benieuwd naar de mogelijkheden? Dan schetsen we hier de voordelen van ieder materiaal.

Aluminium rolluiken

Aluminium is een metaal, duurzaam en toch licht van gewicht. Kiest u voor rolluiken in dit materiaal, dan mag u zeker zijn van een goede bescherming. Dankzij het schuim in de aluminium lamellen, is de isolatie beter dan bij kunststof en dit zowel thermisch als akoestisch.

Kunststof rolluiken

De kunststof lamellen worden niet opgevuld met schuim. Een luchtlaag in de lamellen zorgt voor het isolerend vermogen van de rolluiken, dat weliswaar een beetje onder de aluminium variant scoort. Toch zijn de kunststof rolluiken haast even duurzaam.

Grote of kleine rolluiken?

In het algemeen is het zo dat aluminium rolluiken beter geschikt zijn voor grotere oppervlaktes. Hebt u een grote raampartij aan de voorkant van uw gevel, dan kiest u best voor aluminium. Deze zijn duurder dan kunststof, maar daar krijgt u dus ook meer voor terug.

Hebt u daarentegen kleine kozijnen die niet noodzakelijk de belangrijkste woonruimtes verlichten? Dan zijn kunststof rolluiken een perfect alternatief.

Afwerking en bediening

De afwerking en kleur kunt u uitstekend afstemmen op het uitzicht van uw woning. De bediening kan manueel of automatisch plaatsvinden. Bij automatische bediening kunt u de rolluiken zelfs op de domotica van uw woning aansluiten. Gebruiksgemak en veiligheid in één!

Plaatsing rolluiken

Tot slot kan u de rolluiken op verschillende manieren laten plaatsen:

  1. Inbouw: de ruimte voor het rolluik is voorzien bij de bouw van de woning.
  2. Opbouw: Kozijn en rolluik vormen één geheel, waardoor het rolluik esthetisch perfect geïntegreerd is.
  3. Voorzet: Het rolluik wordt op de muur of het kozijn geplaatst. De kast waarin het rolluik oprolt, is duidelijk zichtbaar.

Interesse in rolluiken? Ga naar een showroom in uw buurt of neem online contact met ons op!

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie