Aluminium Elite zwartgrijze ramen

Tips voor het onderhoud van aluminium kozijnen

Met aluminium kozijnen bespaart u een hoop onderhoudskosten, want gemoffeld of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch en trekt dus geen vuil of stof aan.

In de aluminium profielen treden ook nooit spleten of schilfers op, waarin zich vuil kan ophopen. En schilderen of vernissen is niet nodig.

In een landelijke omgeving volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. In stedelijk gebied kunt u de kozijnen het best minimaal 4 maal per jaar schoonmaken.

Gebruik voor het reinigen van de profielen van uw aluminium kozijnen lauw water met een schoonmaakmiddel, let wel op want niet elk schoonmaakmiddel is geschikt voor het reinigen van aluminium kozijnen. Daarom bracht Belisol zelf een shampoo en conditioner uit. De Belisol shampoo is een schoonmaakmiddel voor regelmatig gebruik, geschikt voor zowel kunststof als aluminium kozijnen. De Belisol conditioner reinigt en vernieuwt doffe of verweerde lakken en poederlakken. Het is een voedend product voor lakken, poederlakken en kunststoffen. Het brengt de intensiteit van de originele kleur terug en beschermt bovendien tegen verwering. De Belisol conditioner en shampoo zijn verkrijgbaar bij een showroom in uw buurt.

Schenk elk half jaar aandacht aan de schuifbare delen van uw aluminium kozijnen en deuren. Maak dan ook de openingen voor waterafvoer vrij.

Als u deze tips opvolgt, blijft de tijdloze allure van uw aluminium kozijnen en deuren lang behouden.

Meer informatie over aluminium kozijnen

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie