Uniek nieuwbouwproject: waterwoning met aluminium kozijnen

Op een steenworp afstand van Amsterdam woont Richard in de natuur. Letterlijk midden in de natuur, zijn woning drijft namelijk op het water. Alweer een uniek project voor de professionals van Belisol!

De charme van wonen aan/op het water

Richard: “Waarom ik een waterwoning wilde? Wel, wonen aan of op het water is erg Nederlands. De rust, de uitzichten … heerlijk! U zou het trouwens niet zeggen maar we wonen wel in de randstad, dus toch nog heel centraal. Dat is natuurlijk handig.”

Zoektocht naar de ideale kozijnen en deuren

Door het water in de buurt moest Richard bij het woningontwerp en de materiaalkeuze rekening houden met de eisen van de architect en de aannemer. Daarnaast staat niet elk design mooi in dit unieke ontwerp. Daarom liet Richard zich goed adviseren voor zijn project van begin tot eind.

Richard: “Ik had al een hoofdaannemer in de arm genomen om het plan van de architect te realiseren: een strak geheel dat tegelijk mooi past in de natuur hier. Daar hoorden kozijnen en deuren bij die het plaatje af zouden maken.”

Na een eerste gesprek bij Belisol Steenwijk en een overzicht van de verschillende opties, was Richard overtuigd. “Mijn oog viel vooral op die mooie hoekprofielen van de hedendaagse aluminium kozijnen. Die pasten heel mooi in het ontwerp, daar was ik van overtuigd.”

Voorkeur voor aluminium

Hoewel de waterwoning deels met hout gebouwd werd, koos Richard voor de kozijnen en de voordeur bewust voor een ander materiaal: aluminium.

Richard: “Die beslissing vond ik eigenlijk niet moeilijk, om verschillende redenen. De belangrijkste is het gewicht: aluminium is nu eenmaal een erg licht materiaal en dus een slimme keuze voor grote kozijnoppervlakken. Verder past de hedendaagse look van dit materiaal perfect in het strakke ontwerp van de architect.”

Aandacht voor isolatie

Bij de bouw van een woning, moet natuurlijk ook voldoende aandacht gaan naar de isolatie: van muren en dak, maar ook kozijnen en deuren. Voor besparing van energie én optimaal leefcomfort.

Richard: “Isolatie en energie zijn belangrijk voor ons. Daarom hebben we zonnepanelen geïnstalleerd en alles erg goed geïsoleerd.” Naast de standaard stevig geïsoleerde Belisol kozijnen, koos hij dus ook voor hoogrendementsglas. Dat maakt op lange termijn een verschil voor de portemonnee.

Leven met de zon

Door de grote imposante kozijnen aan elke kant van de woning, staat Richard op en gaat hij slapen met de zon. Maar op warme dagen kan het felle zonlicht ook lastig zijn. Daarom koos Richard voor zonwering op de kozijnen aan de zuidkant. Zo houdt hij de hitte buiten op zwoele zomerdagen en bespaart hij energie, want koeling is op die dagen niet nodig.

De keuze van Richard:

Product: aluminium kozijnen, vouwwand en voordeur

Type: aluminium Ugo kozijnen, aluminium Elite vouwwand en voordeur

Kleur: antraciet RAL 7021 structuurlak

Glas: gelaagd HR++

Extra: voordeur met planopaneel (vleugeloverdekkend) met gefreesde lijnen

Meer weten? Ontdek alle details over onze aluminium kozijnen.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie