Wanneer is het tijd voor een nieuwe voordeur?

Gaatjes en kieren

Een eerste belangrijk teken aan de wand dat u een nieuwe voordeur toe bent, zijn koude luchtstromen die de aangename sfeer van uw interieur overvallen. Dan is de kans groot dat uw voordeur niet meer voldoende sluit of dat de kieren onder- en bovenaan te groot zijn. U kan zelf proberen vast te stellen waar de luchtstroom precies zit, maar dit werkje kan beter nog de precisie van vakmannen gebruiken. Zij kunnen bijvoorbeeld door middel van rook de doorgang van een luchtstroom exact waarnemen.

Wilt u graag zelf een kijkje nemen, dan kan u bijvoorbeeld de breedte van de kieren boven- en onderaan de deur vergelijken. Als de deur dicht is, kan u de speling tussen deur en kozijn aan alle zijdes opmeten. Een à twee millimeters verschil is namelijk niet altijd even goed zichtbaar met het blote oog.

Inbraakveiligheid

Spreken we van kleine kiertjes of gaatjes aan het slot of de scharnieren, dan is opvullen een mogelijkheid, maar niet als het ten koste gaat van de inbraakveiligheid. Een deurpaneel dat het kozijn niet voldoende meer opvult, is ook gemakkelijker te forceren. Een opvulling ter hoogte van het slot of de scharnieren kan door inbrekers als een gratis entree opgevat worden en dat willen we allemaal ten allen koste vermijden! Dan bent u veel beter af met een nieuwe voordeur die over de laatste ontwikkelingen en veiligheidspakketten beschikt. Daar geniet u jaren van en u bent zeker dat u gerust mag slapen.

Houtrot

Bij kunststof deuren of aluminium deuren stelt het probleem zich niet voor, maar bij houten deuren kan er houtrot optreden als de deur het einde van haar levensduur bereikt heeft of als ze niet goed onderhouden werd. Er kan sprake zijn van houtrot als de verf beschadigd is of afbladdert. Ziet u misschien blaasjes onder de verf? Of is het hout zelf al verkleurd? Dat klinkt ook weer alsof het tijd is voor een nieuwe voordeur. Bij Belisol vindt u houten deuren in haast alle kleuren en stijlen. Samen kijken we voor een deur die aan al uw wensen en de nodige technische vereisten voldoet!

Ook andere redenen kunnen de aankoop van een nieuwe deur verantwoorden. Normale slijtage, een dorpel die omhoog gekomen is of loszit, een slot dat niet meer op een bevredigende wijze vervangen kan worden.

Heeft u vragen? Twijfelt u aan de staat van uw voordeur? Onze Belisol vakmannen staan u graag te woord. Neem contact met ons op of vind hier een showroom bij u in de buurt.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie