Hout aluminium kunststof kozijnen

Wederopbouw van oma’s boerderij

Elle en haar oom Wim wonen in een twee-onder-één-kapwoning op de plaats waar de boerderij van Elles grootouders vroeger stond. Voor de kozijnen en deuren deden ze beroep op Belisol dat zowel hout, aluminium als kunststof kon leveren in exact dezelfde kleuren.

Nieuwe boerderij

Elles mama en oom Wim zijn in deze boerderij opgegroeid en vanaf haar prille jeugd was Elle hier kind aan huis. Oom Wim kocht de boerderij van zijn ouders en wilde het oude gebouw slopen om het terug op te bouwen in dezelfde stijl. Hij vroeg of Elle geïnteresseerd was om samen in dit project te stappen.

Ze lieten een nieuwe boerderij bouwen die er bijna identiek uitziet als de vorige, op net dezelfde plek.

Langs de voorzijde ziet het eruit als één woning met één voordeur, die van Elle, want zij woont in het rechterdeel, waar het oorspronkelijke woonhuis stond. Oom Wim woont in het linkerdeel dat eens de stal was. Achteraan merk je dat het 2 aparte woningen zijn met elk hun eigen tuin en privacy.

Kozijnen en deuren bij Belisol Den Bosch

“Eerst begonnen we met de sloop en in de maanden die erop volgden, zijn we gaan uitkijken naar kozijnen en deuren o.a. bij Belisol. In hun showroom kregen we een idee van de materialen, de opbouw van een kozijn, het soort glas, het ruime scala aan kleuren en stijlen, en zagen we de degelijke afwerking.”

Hout, aluminium en kunststof in dezelfde kleur

De gemeente schreef voor dat de kozijnen aan de voorzijde van hout moesten zijn. Voor de veranda bleek aluminium het best geschikt. En de andere kozijnen wilden we in een degelijk materiaal dat weinig onderhoud vraagt en er zowel aan de binnen- als aan de buitenkant netjes uitziet. Hiervoor stelde Belisol kunststof voor met een houtnerf zodat ze perfect passen bij de ramen vooraan.

“Eén van de troeven van Belisol was dat zij de 3 verschillende materialen probleemloos konden leveren: hout, aluminium en kunststof, en dat ze bovendien garandeerden dat alle kozijnen – ondanks de verschillende materialen - in dezelfde RAL-kleuren konden uitgevoerd worden. Dat vonden we belangrijk.”

Vakmanschap Belisol

“We wilden er zeker van zijn dat alles goed werd uitgevoerd. Belisol dacht bij elke stap met ons mee. Een voorbeeld: de kunststof kozijnen lijken bovenaan afgerond net zoals het vroeger was. Dat komt door de boog van het crèmekleurige opzetprofiel. Aan de binnenkant zijn deze kozijnen gewoon recht.

“We ontvingen van Belisol een gedetailleerde offerte. Ter vergelijking vroegen we nog andere offertes op. We wikten en wogen en kozen voor Belisol,” legt Wim uit. “Nadat we de offerte hadden goedgekeurd, kwam de Belisol-vakman elk kozijn en elke deur minutieus opmeten. Hij maakte van elk kozijn of deur een gedetailleerde schets: van de voordeur tot en met het ronde kozijntje op zolder.”

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie