Architect Berkein Belisol

Interview met architect Geert Berkein

Strakke architectuur, veel glas, zwarte kozijnen, oog voor detail en warm minimalisme kenmerken de realisaties van architectenbureau Berkein. Architect Geert Berkein maakt zijn goed doordachte ontwerpen inzichtelijk aan de hand van 3D-visualisaties.

Architectuur voor de toekomst

Geert Berkein: “De architecturale beslissingen die we vandaag nemen, zijn in feite een erfenis voor onze kinderen en kleinkinderen. Daarom is het belangrijk de beschikbare ruimte en energiebronnen optimaal te benutten. Goed geïsoleerde woningen met een beperkt aantal buitenwanden zorgen voor een laag energiepeil en minder CO2-uitstoot.”

Minimalisme en transparantie

Glas speelt een belangrijke rol in de ontwerpen van Berkein. Transparantie, openheid en ruimtegevoel creëren, daar gaat het om.

Geert Berkein: “Bij grote raampartijen is het type van beglazing uiteraard van groot belang, want je wil binnen geen serre-effect als de zon schijnt. De raampartijen en de manier waarop ze geplaatst bepalen trouwens in grote mate de isolatie en het luchtdicht maken van de woning.”

Architect Berkein Belisol

Energieprestaties

Met de steeds strenger wordende normen wat betreft de energieprestatie is het voor elk gebouw een zoektocht naar de beste technieken en materialen. Vanaf de start van een project houdt Berkein hiermee rekening doormiddel van EPB-berekeningen.

De gewenste en verplichte energieprestatie is uiteraard van grote invloed op het budget. Als dit van in het begin vastligt, kunt u uw bouwbudget met de juiste gegevens opstellen.

3D Visualisaties

Geert Berkein: “Een plan in 2D geeft niet onmiddellijk een realistisch beeld. Daarom visualiseren wij elk ontwerp. We maken 3D visualisaties, zeg maar een animatiefilm: je kan rondlopenen in het gebouw. Zo krijgt de bouwheer of koper een duidelijk en overzichtelijk beeld, zowel van buiten als binnen.”

Architect Berkein Belisol

Concrete case: apotheek De Loore

Precisiewerk van Belisol en Berkein

Geert Berkein: “Apotheken zijn geëvolueerd naar aantrekkelijke en open winkelruimtes met specifieke vereisten. De ligging, opvallen in het straatbeeld, parkeergelegenheid, rekening houden met minder mobiele mensen, … het helpt allemaal het totaalconcept te doen slagen. We ontwierpen het gebouw met de apotheek, een thuiszorgwinkel en 8 appartementen op 2 verdiepingen.

Aluminium en pvc kozijnen van Belisol

“Op de begane grond kozen we voor kozijnen in aluminium: smallere profielen maar met een iets hogere Uw-waarde. Voor de appartementen op de verdiepingen werden het kozijnen in pvc die steeds meer op de aluminium kozijnen lijken en thermisch iets beter scoren.

Alle kozijnen, op maat gemaakt en heel precies geplaatst door Belisol, beslaan de volledige hoogte van vloer tot plafond. Dat geeft een enorm ruimtegevoel.”

Architect Berkein Belisol

Meer info over Berkein:

Architectenbureau Berkein
Zaakvoerder Geert Berkein
Bellemstraat 50
B-9880 Aalter
092278827
info@architectenburo.berkein.com
www.architectenburoberkein.com

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie