Het Belisol stappenplan

Als marktleider van Nederland doen we er alles aan om u te ontzorgen en te voorzien van het beste advies en de beste service.

In ​zeven overzichtelijke stappen​ leggen we aan u uit wat u mag verwachten van Belisol. We kunnen alvast verklappen dat uw woning straks helemaal klaar is voor de toekomst en dat u eindeloos kunt genieten van het mooiste licht in huis. Tijdens het gehele proces wordt u persoonlijk begeleid in uw keuze en overwegingen. Van advies tot montage heeft u contact met professionele en ervaren vakmensen.

Stap 1: afspraak met een Belisol adviseur

Tijdens een adviesgesprek in één van onze showrooms kunt u Belisol in alle rust zelf ontdekken en ervaren. Uw adviseur leidt u rond zodat u een goed beeld krijgt van de look & feel van ons ruime assortiment materialen, kleuren en stijlen voor uw nieuwe kozijnen en deuren.

Onze Belisol adviseur komt ook met plezier bij u thuis voor een vrijblijvend advies. Aan uw eigen keukentafel worden alle wensen en mogelijkheden doorgenomen. De adviseur bekijkt tevens gelijk de staat van uw kozijnen en deuren op het gebied van veiligheid en isolatie. Bij renovatie voert de adviseur alvast een eerste opmeting uit om een nauwkeurige offerte op maat uit te kunnen werken.

Stap 2: advies over premies

De provincie en de gemeente waarin u woont hebben premies en subsidies voor de bouw of renovatie van uw woning. Ook netbeheerders geven premies en subsidies. Sommige premies moet u al in de offertefase aanvragen, anderen pas na oplevering. Uw Belisol adviseur doorloopt met u alle premies waar u recht op heeft. Na de betaling van uw laatste factuur ontvangt u alle benodigde documenten om de premies aan te kunnen vragen.

Stap 3: vrijblijvende offerte

Na de eerste opmeting bij u thuis maakt uw Belisol adviseur een afspraak om samen de offerte te bespreken. Gaat het om een nieuwbouwproject, dan wordt voor de offerte uitgegaan van het bouwplan. In overleg wordt de offerte verder aangepast naar uw wensen. Als u besluit dat wij uw kozijnen en/of deuren mogen plaatsen, tekenen we een verkoopovereenkomst.

Stap 4: vakkundige opmeting

Onze planningsdienst maakt een afspraak met u voor een gedetailleerde opmeting. De planningsdienst ziet ook toe dat alle afspraken nauwkeurig worden nagekomen. Daar kunt u op rekenen. Voor al uw vragen en opmerkingen krijgt u de contactgegevens van de Belisol medewerkers die uw project opvolgen.

Onze opmeters zijn vakkundige en ervaren technische specialisten. Aan de hand van detailtekeningen en schetsen worden alle details besproken, zoals de draairichting van uw kozijnen en/of deuren.
Na de opmeting nemen we de offerte nogmaals met u door zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Stap 5: productie

Het opmetingsdocument wordt samen met alle details en uw wensen naar de fabriek gestuurd, waar uw kozijnen en/of deuren op maat worden gemaakt. Het levertermijn kan dan definitief bevestigd worden. Alle producten en profielen worden in de fabriek streng gecontroleerd op de constructie en voldoen aan alle keurmerken. De producten worden daarna geleverd bij het magazijn van uw Belisol adviseur of rechtstreeks op locatie.

Stap 6: plaatsing

Belisol zorgt graag zelf voor de plaatsing om de kwaliteit van uw kozijnen en/of deuren volgens voorgeschreven normen te waarborgen. Zodra de planning van de plaatsing definitief is, ontvangt u een plaatsingsbrief, waarin precies wordt uitgelegd wat er wanneer gaat gebeuren en waar u nog voor dient te zorgen.

Na de plaatsing wordt er een plaatsingsverslag opgemaakt met een beschrijving van de uitgevoerde werken en het gebruikte materiaal. Om u geheel te ontzorgen werken al onze vakmensen op locatie zeer netjes en secuur. Ze zorgen dat alles netjes opgeruimd is en laten uw woning weer netjes achter.

Stap 7: service en nazorg

Belisol belooft u niet alleen esthetische, hoog-kwalitatieve kozijnen en deuren, we geven u ook een garantiebewijs voor 20 jaar garantie. Hebt u vragen of opmerkingen over uw kozijnen en/of deuren, dan kunt u daarmee altijd terecht bij uw Belisol adviseur.

Belisol. Al meer dan 40 jaar kozijnen en deuren zonder zorgen.