Antraciet_kozijnen-1

Antraciet kozijnen: een krachtige kleur

Een gepaste kleur voor de kozijnen vinden lijkt eenvoudig, maar de grote hoeveelheid aan mogelijke kleuren kan de taak bemoeilijken. Hoe kiest u er maar één kleur uit? Bij Belisol willen we u graag advies meegeven. Ditmaal bespreken we de uitstraling van antraciet kozijnen.

Antraciet is van oorsprong een steenkoolsoort. Als kleur verwijst het naar dat verleden in de mijnen, omwille van de donkergrijze tint. Afhankelijk van de catalogus kunnen we soms zelfs een zweempje blauw in het donkergrijze bespeuren.

Vraagt u aan de Belisol adviseurs wat antracietgrijs is, dan vermelden zij het ook als RAL kleur 7016. Die kan u zowel voor kunststof kozijnen, houten kozijnen als aluminium kozijnen kiezen. Uw antraciet kozijnen krijgen dan een donkere, maar ook zeer krachtige kleur. Aangezien deze kleur het licht absorbeert, kan het best gecombineerd worden met lichtere of zelfs felgekleurde accenten.

Zo passen antraciet kozijnen bijvoorbeeld uitstekend bij een gevel die wit of crème geverfd is. Heeft u een moderne woning met strakke lijnen en blauwe of grijze materiaaltinten? Zelfs bij een houten gevelbekleding kunnen antraciet kozijnen een meerwaarde bieden. Vindt u dat antraciet goed is voor de buitenkant, maar niet voor uw interieur, dan kunnen we bij Belisol de binnenkant van uw kozijnen in een andere kleur afwerken.

Een beetje antraciet in uw interieur? Dat kan ook! U kan er bijvoorbeeld voor kiezen om maar één muur in die kleur te verven en het overige in wit of crème. Met een aantal felgekleurde accessoires of meubels zorgt u voor een elegant, strak en toch ook warm geheel.

Geen fan van antraciet? Dat geeft niet! Het kleurenpallet van Belisol biedt een keuze voor iedereen.

Vraag raad aan onze Belisol adviseurs in één van onze verkooppunten of laat ons contact met u opnemen! Op basis van de unieke uitstraling van uw woning komen we samen tot de mooiste en beste keuzes.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie