Belisol helpt bij het kiezen van kozijnen

Google het woord “kozijnen” en u wordt bedolven onder de vaktermen. Het gaat ineens over profielen, materialen, isolatiekamers, Hr++ glas en nog veel meer. De ene site gebruikt nog mooiere kreten dan de ander. Zeker als u net begint met u te oriënteren, heeft u aan deze mooie vaktermen helemaal niets. Daarom beginnen we bij de basis: de materialen.

De voor- en nadelen van houten, aluminium en kunststof kozijnen

Dat zijn de drie soorten materialen waartussen u kunt kiezen voor uw kozijnen. Wat u ook kiest: in elk type kozijn passen alle soorten glas.

Houten kozijnen

De meeste mensen die voor hout kiezen, doen dat omdat het past bij de stijl van het huis en vanwege de natuurlijke uitstraling. Houten kozijnen vragen iets meer onderhoud maar isoleren goed. De keuze voor hout maakt u vooral op smaak. Maar eerlijk is eerlijk: wij verkopen steeds minder vaak houten kozijnen en steeds vaker kozijnen van kunststof en aluminium.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben een strakke, moderne uitstraling. De voordelen van aluminium kozijnen: ze zijn licht en toch stevig, ze gaan lang mee, de kleur blijft lang goed en u heeft er weinig onderhoud aan. Nog een voordeel: met het juiste hang- en sluitwerk slaan inbrekers uw huis over. Een fabeltje over aluminium kozijnen is dat het zogenaamde “koudebruggen” zijn. Dat is een mooie naam voor iets dat de kou van buiten naar binnen draagt. In de betere aluminium kozijnen zitten heel veel kleine kamers met rubberen isolatie. Die kamers en isolatie vormen een ijzersterke isolatie. De kou blijft gegarandeerd buiten.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen plaatsen wij het vaakst. U heeft er minimaal onderhoud aan en ze isoleren goed. U kunt kiezen uit ontelbare kleuren en u kunt zelfs kleuren combineren. Kunststof kozijnen zijn ook verkrijgbaar met een fraaie houtnerf. Daardoor ziet u pas dat het geen hout is, als u er heel dichtbij staat. Belangrijk bonuspunt: kunststof kozijnen zijn vriendelijk voor uw budget. Ze zijn overigens niet helemaal van kunststof omdat ze anders niet stevig genoeg zouden zijn. Daarom zit er ook staal in een kunststof kozijn. 

Wilt u meer weten? Bijvoorbeeld welke kozijnen en materialen goed bij uw huis passen? Ga dan naar uw dichtstbijzijnde Belisol-showroom.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie