Belisol kunststof kozijnen

Belisol helpt u de perfecte kozijnen te kiezen

Kozijnen kiezen? Maak het uzelf makkelijk en weet waarvoor u kiest. We gaan graag wat dieper in op de verschillende keuzes en mogelijkheden voor uw nieuwe kozijnen.

Altijd dicht of soms open?

Wilt u een raam dat wel open kan? Dan mag u weer kiezen. Er zijn namelijk verschillende manieren om ramen te openen. Van een kantelraam tot een schuifpui. Wat het beste bij uw situatie past, hangt af van een aantal praktische zaken (Hoe ver kan uw raam open? Zit er iets in de weg?) en van uw smaak. Denk hierbij ook aan horren, als u een raam langer open wilt zetten. U wilt wel frisse lucht, maar geen zoemende en prikkende beesten uitnodigen. Het beste kunt u een showroom opzoeken waar ze meerdere typen kozijnen hebben staan, zodat u ze kunt uitproberen. Dit soort keuzes maakt u beter niet vanuit een folder of een website.

Waar komt uw kozijn?

Het maakt nogal een verschil of u een kozijn vervangt of dat u een nieuw kozijn nodig hebt voor een nieuwe plek, bijvoorbeeld in een dakkapel. In het laatste geval kunt u zelf nog meedenken over de maat. Zo kunt u een mooi groot en breed kozijn kiezen in plaats van bijvoorbeeld drie kleine kozijnen. Als u een kozijn vervangt, zit u vaak - maar niet altijd - vast aan de maat van het vorige kozijn. Als u kozijnen wilt voor een buitenmuur, is die muur dragend en zit er boven elk kozijn een latei. Dat is een versterkte betonnen balk die het gebrek aan bakstenen eronder opvangt. Als u dan grote kozijnen wilt, kan er een bredere latei ingezet worden, maar dat gaat over bouwkundige aanpassingen. Dit is absoluut geen doe-het-zelf terrein, dus haal er een goede aannemer bij als u twijfelt.

Goedkoop en duurkoop

Het geld dat u bespaart op goedkopere materialen en het snelle plaatsen, levert u al snel weer in bij uw energiebedrijf. Vraag dus altijd naar een langlopende garantie. En zoek een betrouwbare partij waarvan u mag aannemen dat ze niet failliet gaan. We krijgen helaas nog vaak mensen in onze showrooms met problemen aan deuren en kozijnen. Terwijl de leverancier al een tijdje failliet is.

Hou het leuk en makkelijk voor uzelf

Geen zin om alles uit te zoeken of veel te lezen? Liever bezig met de uitstraling en het design? Snappen we helemaal. Maak een foto van een kozijn dat u mooi vindt of zoek een voorbeeld uit onze lijst met referenties en kom ermee naar een Belisol showroom. Wij kunnen u zo vertellen wat voor soort kozijn het is. Sterker nog: wij kunnen het nog voor u maken ook. Maar pas als we zeker weten dat het voor uw situatie optimaal is. Anders doen we helemaal niks. Dat doen we namelijk liever dan half werk.

Staat u op het punt nieuwe kozijnen te kiezen? Maak dan een afspraak in één van onze Belisol showrooms. Onze adviseurs helpen u met plezier verder.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie