Zonwerend glas

De voordelen van zonwerend glas

Veel licht in uw woning krijgen via grote kozijnen, dat klinkt u als muziek in de oren? Dat is ook een groot deel van het jaar erg aangenaam, behalve op hete dagen, want dan wordt de ruimte al vlug een serre. Belisol lost dat probleem graag voor u op. Door een luifel, screens of zonwerend glas te installeren …

Voordelen van zonwerend glas

Wat is zonwerend glas precies? Het gaat eigenlijk om een laagje metaaloxide op uw glasraam. Op het glas worden fijne ijzerdeeltjes (FE2O3) aangebracht, waardoor het glas minder doorzichtig wordt en het de zonnestralen gedeeltelijk reflecteert. Het type metaal en de dikte van de aangebrachte laagjes bepalen de mate van transparantie.

Zonwerend glas is dus een soort verbeterd hoogrendementsglas. In de zomer houdt het de warmte buiten en in de winter beperkt het uw warmteverlies. Goed om het energielabel te halen!

Soorten zonwerend glas

Klein nadeel van sterk zonwerend glas is dat u ’s winters niet optimaal van de warmte van de zon kunt genieten. Een compromis is dan 4-seizoensglas. Dat is licht zonwerend (G50). Ideaal als u het binnen niet te donker wil maken en in de winter niet te veel wil verwarmen.

‘Gewoon’ hoogrendementsglas laat ongeveer 70% van het zonlicht door. Neemt u hoogrendementsglas G50, dan is het licht zonwerend. Gaat u tot G38, dan laat het glas slechts 38% zon door.

Wilt u een zonwerend dakraam, dan kiest u beter voor zonwerende coating of glas met een lage g-waarde.

Meer weten over zonwering? Vraag raad aan uw Belisol-adviseur.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie