Extra veiligheid met alarmsystemen voor kozijnen en deuren

Uw veiligheid is heel belangrijk. Daarom maken we het inbrekers het liefst zo moeilijk mogelijk. Dat doen we met uitstekende standaardbeveiliging van kozijnen en deuren én extra inbraakwerende pakketten. Wist u dat u uw alarmsysteem kunt koppelen aan ingebouwde magneetcontacten?

Als u voor Belisol kiest, dan kiest niet alleen voor mooi design, maar ook voor hang- en sluitwerk van topkwaliteit. Zo hebben inbrekers geen kans.

Onze standaardbeveiliging bestaat uit:

  • Inbraakvertragende stalen sluitnokken: paddenstoelvormige nokken die beter vasthaken dan gewone pinnen
  • Meerpuntsluitingen: de raamvleugel wordt op meerdere plaatsen verankerd met een aantal sluitnokken, afhankelijk van de afmetingen van het kozijn.
  • Een driepuntshaakslot: slot dat op drie verschillende plaatsen in het deurkader haakt
  • Glaslatten die het glas onzichtbaar bevestigen aan de binnenkant van het kozijn.

Stijn Guilliams, product manager bij Belisol: “Ook kunnen we voorzien in gelaagd glas – met één of meerdere folies. Dit zorgt ervoor dat glas bij schade niet direct kapot gaat. Daarnaast is het ook mogelijk om een groter aantal sluitpunten te installeren.”

Magneetcontacten met alarm

Wilt u helemaal op veilig spelen? Dan kiest u voor een alarmsysteem gekoppeld aan speciale magneetcontacten in de kozijnen en deuren. Hoe dat werkt, leggen Stijn Guilliams (van Belisol) en Jeroen Kramer uit. Jeroen is zaakvoerder van J. Kramer Elektrotechniek met wie Belisol regelmatig samenwerkt.

Jeroen Kramer: “Steeds meer mensen willen zich beschermen tegen inbrekers. Een sensor aan de buitenkant van uw woning die beweging detecteert, is de eerste stap. Raakt men toch het kozijn of de deur, dan komen magneetcontacten goed van pas.”

In het vaste deel van uw kozijnkader, deurstijl, garagepoort of shuifpuikader zit een contactplaatje. In het openslaande of schuivende deel bevindt zich een magneet. Deze twee elementen reageren op elkaar. Indien de kozijnen en deuren gesloten zijn, raakt het contactplaatje de magneet en is het elektrisch circuit gesloten. Is dat niet zo? Dan geeft het alarmsysteem meteen aan welke kozijnen en deuren nog niet gesloten zijn. Indien het kozijn of de deur ongewenst geopend wordt, gaat het alarm af. En neemt ongewenst bezoek de benen.”

Stijn Guilliams: “Het is voor ons nuttig om weten of u een alarmsysteem gaat installeren. We kunnen de magneetcontacten namelijk al inbouwen in de ruwbouwfase. Dat bespaart werk en tijd achteraf en geeft het mooiste resultaat. Bij bestaande houten en aluminium kozijnen kan het eventueel ook achteraf gemonteerd worden.

Domotica: nog meer voordelen

Jeroen Kramer: “Ingebouwde magneetcontacten ziet u totaal niet zitten. Ze zijn strak weggewerkt in zowel kozijnen, deuren als schuifpuien. Nog een voordeel is dat we de magneet en het contact onderaan het kozijn kunnen voorzien. Perfect wanneer u het kozijn in de slaapkamer op kiepstand wilt zetten zonder dat het alarm afgaat. Via een app beheert u de kozijnen. Wanneer u uw kozijnen tijdens een zwoele zomernacht wilt openzetten, kan u de magneetcontacten uitzetten. We kunnen de magneetcontacten ook koppelen aan domotica. Dan stelt u het bijvoorbeeld zo in dat het licht aangaat als u de garagepoort opent of dat de verwarming uitvalt als u een kozijn opent. We regelen het volledig naar uw wensen.”

Neem contact op met een Belisol-adviseur in uw buurt voor advies op maat.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie