Hoeveel kosten kozijnen en deuren?

Natuurlijk hangt de prijs af van verschillende factoren: materialen, type beglazing, afwerking, grootte, etc. Dus een vast antwoord bestaat niet. Wel helpen wij u graag op weg met een inschatting die past bij uw wensen. Ook met behulp van onze budgetindicator kunt u meer inzicht krijgen in deze vraag. Hieronder geven we u een aantal tips.

Budget bij nieuwbouw en renovatie

Gemiddeld nemen nieuwe kozijnen en deuren 7,5% à 10 % in van het totale budget (incl. btw en montage) in beslag bij de bouw van een woning. De bouwgrond is natuurlijk niet meegeteld.

Gaat u renoveren, dan ligt de verhouding helemaal anders. Nieuwe kozijnen en deuren zijn dan meestal de grootste kostenpost, namelijk zo’n 70% van uw totaalbudget.

Welk materiaal is het goedkoopst?

Aan geen enkel project hangt hetzelfde prijskaartje. Dit hangt af van uw wensen, ruimte en budget. Uw materiaalkeuze bijvoorbeeld maakt een groot verschil. Kunststof is de goedkoopste optie, gevolgd door aluminium en vervolgens hout. Echter hebben ze allemaal andere voordelen. Kijk dus niet enkel naar de prijs wanneer u uw keuze maakt.

Type kozijnen

Het benodigde budget is daarnaast ook afhankelijk van het type kozijnen dat u kiest. Vaste kozijnen kosten bijvoorbeeld minder dan draai-kiepramen en schuifpuien. Hoogwaardige kwaliteit kost vaak ook wat meer, maar de kozijnen en deuren gaan natuurlijk wel heel wat jaren langer mee …

Nog een aandachtspunt: het isolatievermogen van uw nieuwe kozijnen en deuren. Hoe beter de isolatie, hoe duurder de aankoop. Maar u bespaart op lange termijn veel geld doordat uw woning energiezuiniger is. U bespaart mogelijks tot 20% op uw energierekening.

Wilt u meer weten over het budget voor uw (ver)bouwproject? Probeer de budgetindicator en krijg in slechts enkele een prijsinschatting op uw maat.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie