Kozijnen schoonmaken in 5 stappen

Kozijnen die u goed onderhoudt, blijven langer in optimale staat. Dat staat vast. Daarom geeft Belisol u tips voor schone kozijnen, met respect voor het profiel en de beglazing. Kozijnen schoonmaken doet u in 5 eenvoudige stappen.

1. Verwijder vuil

Voor u er water bij haalt, veegt u eerst vuil en stof weg met een borsteltje of een zeem.

2. Vul de emmer met water

Om kozijnen schoon te maken, heeft u logischerwijze water nodig. U moet de emmer heus niet tot aan de rand vullen, met 2 à 3 liter water komt u ruimschoots toe.

Graag streeploos schone kozijnen? Gebruik dan regenwater. In leidingwater zit er vaak enorm veel kalk en dat is net de grote boosdoener voor strepen op uw kozijnen. Beter voor het milieu én voor uw kozijnen.

Om ook de profielen te laten stralen gebruikt u best onze Belisol shampoo, dit is een reiniging voor regelmatig gebruik, geschikt voor kunststof en aluminium. Is de lak van uw kozijnen echter verweerd of dof geworden? Gebruik dan de Belisol conditioner. Deze conditioner is een voedend product dat beschermt tegen verwering en bovendien de intensiteit van de kleur van uw kozijnen terugbrengt. De Belisol shampoo en conditioner zijn verkrijgbaar in de showroom in uw buurt.

3. Gebruik een spons en raamwisser

Voor het beste resultaat gebruikt u een natte spons om uw kozijnen schoon te maken, zowel voor het glas als het kader. Nadien trekt u de kozijnen van boven naar beneden droog met een raamwisser. Tussendoor maakt u de raamwisser telkens schoon met een uitgespoeld zeem. Zandkorrels, bijvoorbeeld, kunnen anders kleine krasjes maken in het glas. Veeg de randen nog eens af met een droge doek.

4. Let op de details

De staat van uw poetsmateriaal is van essentieel belang bij het onderhoud van uw kozijnen. Let er dus op dat er geen stukjes uit het rubber van de raamwisser zijn, want dan zou het metaal wel eens tegen het glas kunnen komen. Als u een microvezeldoek gebruikt, was die dan niet met wasverzachter.

5. Bewonder het streeploze resultaat

Zet een paar stappen achteruit en bekijk uw werk met een kritisch oog. Zo ziet u nog eventuele strepen of vergeten stukjes, die kunt u eenvoudig wegwerken met een droge doek. Graag wat meer glans? Gebruik dan op het einde wat krantenpapier.

In minder dan 30 seconden heeft u een schoon kozijn!

Precies weten wat er het best is voor uw kozijnen? Ontdek dan hoe u aluminium kozijnen, houten kozijnen of kozijnen uit kunststof onderhoudt.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie