Nieuwe kozijnen

Nieuwe, betere kozijnen, een slimme investering

Veerle en Thierry Flion kozen 26 jaar geleden voor houten kozijnen en deuren. Nu willen ze een nuttige investering doen in de vorm van nieuwe, performantere kozijnen. Bij Belisol Leuven vonden ze een antwoord op hun vragen: kozijnen van het type ‘Prestige‘ met houtnerf in onderhoudsvriendelijk kunststof en geluidswerend glas. Geen luxe als je vlakbij de luchthaven woont. We volgden het gezin tijdens de plaatsing van hun nieuwe kozijnen en voordeur.

Vervanging houten kozijnen en deuren

Thierry: “Nu de lening van ons huis afbetaald is, wilden we een nieuwe fiscaal interessante investering doen. We besloten onze kozijnen en deuren te vervangen. Toen ons huis gebouwd werd 26 jaar geleden, kozen we voor houten kozijnen en deuren in meranti.

Om de 4 jaar hadden de kozijnen een onderhoudsbeurt nodig en met het schilderen ervan was ik algauw een paar dagen bezig. De ramen waren aan renovatie toe. Bovendien zijn intussen de materialen, het glas, de isolatiewaarde en de afwerking er fel op vooruit gegaan.”

Belisol komt ter plaatse

Op de afgesproken dag rijdt de Belisol-bestelwagen de straat in. Daar zijn de nieuwe kozijnen en deuren voor het gezin Flion! De dagen voor de plaatsing maakten doe-het-zelvers Thierry en Veerle hun living zo goed als leeg en plakten ze karton op de vloer en de trap om deze te beschermen. Een droom voor de plaatsers die meteen ongehinderd aan het werk kunnen.

Wind- en waterdicht

Het weer zit mee en vanavond zitten Veerle & Thierry en hun gezin gegarandeerd regen- en winddicht, dat is de afspraak met Belisol. Mocht het regenen op de dag van de plaatsing, dan gaan de werken gewoon door. Een afgedekte vloer is op dat moment zeker nuttig. Enkel bij vriesweer liggen de werken stil.

Tips van Belisol-adviseur Hans

Terwijl de kozijnen in crèmekleur zijn uitgevoerd, raadde Belisol adviseur Hans aan om voor de voordeur en de sierluiken een andere tint te kiezen. Het werd kwartsgrijs. Ook stelde Hans voor om grijze glasrubbers te kiezen i.p.v. zwarte. Glasrubbers zitten tussen het glas en het kader. Dit detail maakt het eindresultaat eens zo mooi.

Hans: “Wat de voordeur betreft zie je meestal een sierlijst die op een vlak paneel is aangebracht. Dat komt goedkoop over, daarom werken wij met een facetpaneel. Hierbij zijn de rainures of gleuven uitgehaald en is er een retrolijst die extra diepte geeft aan het paneel. Dat om het uitzicht van echt hout meer te benaderen.”

Rolluiken voor privacy en zonwering

Bij het kozijn van de badkamer en een van de slaapkamers wensten de bewoners een rolluik voor privacy en om ’s zomers de slaapkamer aan de zuidkant koel te houden. Bij het plaatsen van de nieuwe kozijnen van Belisol zijn deze rolluiken mooi ingewerkt. Ze worden zelfs zo kant-en-klaar geleverd. Er is geen voorzetbak boven het raam zichtbaar.

Horren

Hans: “We letten erop dat de greepjes van de horren op de goede hoogte zitten, afgestemd op de kruisverdeling. Als ze, zoals meestal gedaan wordt, in het midden zitten, zouden ze het middelste ruitje doorkruisen. Een detail waar je je blijvend kan aan storen.”

Kwaliteitscontrole

Hans: “De laatste dag van de plaatsing ga ik meestal nog eens ter plaatse. Dat geeft me de kans de reactie van de klant te horen. Daarnaast overloop ik samen met de monteurs alle kozijnen en deuren. We bekijken of alles correct is uitgevoerd en welke zaken nog aandacht verdienen.”

Veerle: “De plaatsing is prima verlopen. De adviseur en de plaatsers hebben dat prachtig gedaan. ”

Het project in detail

 • 9 kozijnen waarvan 2 met traditioneel rolluik
 • Horren met aangepaste greephoogte
 • 1 voordeur
 • Renaissance sierlijst
 • 3 dagen plaatsen en afwerken
 • 2 plaatsers
 • Kunststof Prestige + in crèmekleur met afgeschuinde vleugels
 • Isolatiewaarde glas Ug 1,0

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

 • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
 • Professioneel advies en perfecte opmeting
 • Vakkundige montage en nette afwerking
 • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie