Onderhoud kunststof kozijnen

Veel gemakkelijker dan u zou denken

Als u zich afvraagt hoe u uw kunststof kozijnen moet onderhouden of als de vraag door uw hoofd gaat bij een eventuele aankoop, dan kunnen we alvast meegeven dat kunststof kozijnen niet onderhoudsvrij zijn – alles vereist een minimum aan onderhoud – maar ze zijn zeker wel onderhoudsarm!

Aangezien kunststof nauwelijks elektrostatisch is, trekken de kozijnen geen stof aan. Dat maakt het onderhoud van kunststof kozijnen alvast een heel stuk eenvoudiger. Hoe moet u ze concreet onderhouden? Makkelijk. U kan drie manieren kiezen, maar aan de eerste heeft u meestal voldoende.

Een sopje van lauw water en een zacht schoonmaakmiddel, even over de kozijnen heengaan: meer moeite vraagt het niet. Als u de kozijnen even schoonveegt tijdens het ramen lappen, dan heeft u ineens twee vliegen in één klap. Let u er wel op geen schuurmiddel te nemen, daar kan u de kozijnen mee beschadigen.

Wilt u nog iets grondiger te werk gaan, dan kan u uw kunststof kozijnen om de zoveel tijd een keertje in de was zetten. Dat vraagt wat meer werk, maar dankzij de was zijn ze beter beschermd tegen vuil en bespaart u zo weer tijd.

Heeft u desondanks toch wat vlekjes opgemerkt? In dit uitzonderlijke geval kan u terecht bij uw vakman of gespecialiseerde winkel. Daar vindt u de nodige schoonmaakmiddelen, speciaal voor kunststof kozijnen. Daar krijgt u de vlekken zeker mee verwijderd.

Het onderhoud van kunststof kozijnen wordt nog vereenvoudigd door het feit dat ze kleur- en vormvast zijn. In tegenstelling tot hardhouten kozijnen moet u dus niet vrezen dat u ze een nieuwe laagje verf moet geven of dat er jaren na de plaatsing enige beweging in komt. Het materiaal is tegenwoordig zo ontwikkeld dat het op gebied van stevigheid niet moet onderdoen voor hout en aluminium.

Bent u milieubewust? Dan zal u graag vernemen dat kunststof een lange levensduur heeft van gemiddeld 50 jaar. Bovendien vereist de productie van onze kunststof, meer bepaald PVC, minder aardolie dan andere kunststoffen. Zijn de kunststof kozijnen aan het einde van hun levensduur gekomen, dan zijn ze nog recyclebaar en kunnen ze een nieuw leven beginnen als bloembak of bank…

Wenst u andere tips met betrekking tot kozijnen en deuren? Heeft u suggesties? Neem dan zeker contact met ons op of breng een bezoekje aan één van onze showrooms.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie