Anti-inbraak kozijnen

Verbeter de inbraakveiligheid van uw kozijnen en deuren

Bij inbraak geldt: beter voorkomen dan genezen. Daarom willen we met onze kozijnen en deuren het inbrekers zo moeilijk mogelijk maken. We leggen uit hoe we dat doen en welke extra maatregelen u nog kan nemen om inbrekers buiten te houden.

Inbraakwerende kozijnen en deuren

Wilt u uw eigendom goed beschermen? Dan kunnen wij u bij Belisol helpen door middel van inbraakveilige buitendeuren en kozijnen. Zowel onze aluminium als onze kunststof kozijnen beschikken bovendien over het Politiekeurmerk Veilig Wonen*.

Belangrijkste inbraakwerende eigenschappen van onze kozijnen:

 • De Belisol kozijnen beschikken over afsluitbare krukken. Dit wil zeggen dat u de krukken van uw kozijnen op slot kan draaien, net zoals bij uw deuren.
 • De meerpuntsluiting van de kozijnen houdt in dat de vleugel van de kozijnen door minstens één nok per zijde in het profiel vasthaakt. Een inbreker gaat niet veel zin hebben om de vier punten te forceren: dat neemt te veel tijd en te veel moeite in beslag.
 • De nokken die Belisol levert, zijn paddenstoelnokken. Deze hebben het voordeel ten opzichte van gewone rolnokken dat ze beter inhaken. Dit zorgt voor meer grip en wrijving en maakt het dus ook moeilijker om los te wrikken.
 • De beglazing van de kozijnen kan bestaan uit veiligheidsbeglazing. Dit is een soort gelaagd glas: als het glas breekt, valt het niet in stukken uit elkaar. Een sterke en taaie folie maakt inbreken ontzettend tijdrovend. Een reden te meer om helemaal niet aan de inbraak te beginnen.
 • Inbrekers durven zich ook al eens aan de hoekverbindingen van kozijnen te wagen. Bij verouderde modellen kunnen deze het snel begeven. Dankzij de bijzondere bevestigingswijze van de Belisol kozijnen zijn deze hoekverbindingen sterke plekken die meer dan voldoende weerstand bieden.
 • Hebt u aan de achterkant van uw woning een grote schuifpui staan? De Belisol schuifpuien bezitten uittilbeveiligingen. Dankzij dit systeem kan de schuifpui onmogelijk uit de rails getild worden!
 • De glaslatten die de beglazing vastzetten in het kozijn, zijn aan de binnenzijde van het kozijn bevestigd. Een eventuele inbreker kan er gewoon niet aan en kan dus niet het glas zelf uit het kozijn verwijderen.
 • Extra tip: rolluiken. Nog een goed middel ter bescherming van uw kozijnen zijn rolluiken. Rolluiken zijn sterk inbraakwerend als ze neergelaten worden, vooral ’s nachts dus.

Inbraakveilige deuren

Naast uw kozijnen kunnen inbrekers ook de deuren van uw woning viseren. Ook hier hebben de Belisol inbraakveilige deuren aanzienlijke voordelen.

 • De deur kan uitgerust worden met een veiligheidscilinder. Dit betekent dat het slot uit gehard staal bestaat en dus beschermd is tegen het doorboren.
 • Dankzij een rosetplaat wordt de toegang tot de cilinder beperkt. De cilinder steekt niet uit en kan dus niet losgewrikt worden.
 • Bij kunststof deuren zijn de sloten verwerkt in een aluminium afwerkingslat van het deurkozijn zelf.
 • Tenslotte wordt uw inbraakveilige voordeur met minstens drie deurscharnieren geplaatst. Deze blokscharnieren zijn zo uitgevoerd dat het uittillen van de deur onmogelijk wordt.
 • Inbraak vermijden

Naast deze lange lijst voordelen kan u er zelf ook voor zorgen dat deuren en kozijnen steeds goed afgesloten zijn. Laat zeker geen sleutels op de sloten steken en verberg ze ook niet onder deurmatten of in bloempotten. Inbrekers kennen deze plaatsjes maar al te goed.

Bent u of een vakman enkele werken aan de woning aan het uitvoeren, berg dan ladders of ander klimmateriaal ’s avonds goed op. Gaat u op vakantie, dan kan u afspreken met uw buren dat zij een oogje in het zeil houden.

Timers kunnen ervoor zorgen dat er binnen of buiten verlicht wordt tijdens uw afwezigheid. Het spreekt voor zich dat een inbreker niet graag in de schrijnwerpers staat.

Wees ook voorbereid op een worst-case-scenario: maak een inventaris op van uw waardevolle spullen, eventueel aangevuld door foto’s.

Meer informatie krijgt u van een Belisol-adviseur. Ontdek al ons nieuws in het Belisol Magazine. Vraag uw gratis exemplaar.

* Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is een keurmerk dat in Nederland afgegeven wordt voor woningen, complexen en wijken die voldoen aan een voorgeschreven pakket van eisen rond sociale veiligheid, leefbaarheid, inbraak- en brandpreventie.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

 • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
 • Professioneel advies en perfecte opmeting
 • Vakkundige montage en nette afwerking
 • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie