Kleur van kozijnen en deuren: do’s & don’ts

U wilt nieuwe kozijnen en deuren in uw woning. Gaat u voor kunststof, aluminium of hout? En in welke kleur? Volg uw hart, de trends, of vraag onze Belisol-specialisten om persoonlijk advies.

Contrasteren met de gevelkleur

Rob Hannink van Belisol Apeldoorn: “Is de gevel van uw woning in een lichte kleur uitgevoerd, dan zullen donkere kozijnen hiermee mooi contrasteren. En omgekeerd doen lichte kozijnen het goed bij een donkere gevel. De tijd van witte muren met witte kozijnen ligt echt achter ons. Bij muren van baksteen, is ook de kleur van de voegen bepalend. Wist u dat de voegen 15 tot 25% van de gevel uitmaken? Een donkere voeg heeft een ander uiterlijk dan een lichte voeg, zeker in combinatie met kozijnen.”

Zelfde kleur of net anders

Rob: “Veel klanten willen dezelfde kleur als hun oude kozijnen. Wit of gebroken wit is veel gevraagd in Nederland. Of in combinatie met blauw of monumentengroen. Ik ben van mening dat u gerust mag laten zien dat u nieuwe kozijnen heeft. Dus denk eens aan een andere kleur, zeker als het gaat om een verbouwing of een aanbouw. Woont u in een twee-onder-een-kapwoning? Kijk dan naar de kleur die het beste bij uw huis past. Uniform aan uw buren of net een tikje anders.”

Zwart of grijs

Rob: “Elegante zwarte profielen in aluminium zijn momenteel een echte hype in hedendaagse woningen. Zwart of een andere donkere kleur heeft in elk geval het voordeel dat de kozijnen niet opvallen als u van binnen naar buiten kijkt. In een natuurlijke omgeving kunnen zwarte kozijnen dan weer vrij hard overkomen. Zwartgrijs is een mooi alternatief dat iets neutraler is.”

Kleurencombinatie

Rob: “U hoeft niet alle kozijnen en deuren in dezelfde kleur te nemen. Kunststof kozijnen in papyruswit met houtnerf kunt u bijvoorbeeld mooi combineren met een houten deur en twee kleine aluminium kozijnen. Een geslaagde combinatie!”

Niet te excentriek

Rob: “De keuze aan kleuren is bijna eindeloos. Ik adviseer mensen altijd om voorzichtig te zijn met opvallende kleuren zoals geel, paars of rood. Zeker wanneer u het huis in de toekomst denkt te verkopen. Wellicht vindt de volgende bewoner uw droomkleur te excentriek.”

Bent u er nog niet helemaal uit met de kleur? Probeer de kozijnsimulator of de gloednieuwe deurensimulator in de showroom en ontdek welke kleuren er bij uw gevel passen.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie