Opbouw raam

Wat zijn de verschillende onderdelen van een kozijn?

Een kozijn lijkt misschien eenvoudig wat de vorm betreft, maar is eigenlijk best een ingewikkelde constructie. Verschillende onderdelen en compartimenten zorgen voor een goede isolatie en bescherming tegen inbraak. We leggen uit hoe een kozijn precies is opgebouwd.

Belisol isolatie, een mooie energiebesparing

Natuurlijk willen we vermijden dat vocht, wind en koude binnenkomen via de kozijnen. Daarom voorziet Belisol elk kozijn van een degelijke isolatie dankzij dubbel isolatieglas, een warm-edge afstandhouder en de nodige dichtingen, zoals u op de afbeelding kunt zien.

Goed geïsoleerde kozijnen gaan trouwens ook warmteverlies en bijgevolg energieverlies tegen. Een mooie besparing! Voor extra isolatie kunt u zelfs kiezen voor drievoudig, superisolerend glas.

Waterafvoer bij Belisol-kozijnen

Ook EPDM-dichtingen maken deel uit van een Belisol-kozijn. Klinkt complex? We leggen het u even uit. EPDM staat voor ethyleen, propyleen, dieen en monomeer, de samenstelling van een buitengewoon sterk synthetisch rubber. Daardoor zijn deze dichtingen bestand tegen lekkages en allerlei extreme weersomstandigheden. Bovendien heeft elk kozijn een standaard afwateringssysteem.

Stevige kozijnen

Uiteraard zijn onze kozijnen perfect van kwaliteit. Ze zijn zijn verstevigd met gegalvaniseerde stalen versterkingen of met glasvezelstrips zodat de profielen toch licht blijven. De verschillende compartimenten tussen het stelkozijn en het glas voorzien uw kozijn van extra versteviging.

Perfecte afwerking

Tot in het detail bepaalt u verder zelf het uitzicht van uw kozijnen. Bij onze Futura-collectie zijn de verstekken bijvoorbeeld afgewerkt met haast onzichtbare naden. Ook de scharnieren kunnen we wegwerken.

Meer details over onze kozijnen? Neem contact op met uw Belisol-adviseur!

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie