Zicht op de wolken door kunststof kozijnen

Coen en Ghislaine hebben naar eigen zeggen altijd wel goed een beeld van wat ze willen en wat ze daaraan willen uitgeven. En als ze het eenmaal willen, dan weten ze altijd vrij snel een beslissing te nemen. “Als je een goed gevoel hebt en je hebt een vergelijkbare offerte gezien, dan kan het snel rond zijn. En dat was zo bij Belisol”, zegt Ghislaine.

Iedereen kent het kasteeltje

Ghislaine en Coen kochten het huis en renoveerden het compleet. Daarbij lieten ze alleen de buitenmuren en wat draagmuren staan. Ghislaine: “Ze noemen het bij ons in de buurt allemaal het kasteeltje, vanwege de twee torentjes”. Veel originele en typerende vormen bleven dan ook intact.

Daarna dachten ze dat het financiële potje wel op was en de renovatie van de kozijnen en deuren niet nodig was. Ghislaine: “Toen we er gingen wonen, dachten we dat de kozijnen goed waren, maar ze waren echt verouderd. Sommige deuren van de grote pui gingen niet meer open, omdat ze doorhingen. Tijdens de verbouwing viel dat niet zo op, maar het bleek dat nieuwe kozijnen echt nog nodig waren.”

Na een jaar bleek er toch nog ruimte in het budget voor de kozijnen. Ghislaine: “Vandaar dat we ook wat strenge regels hadden voor Belisol. We hebben alles opnieuw gestuct, dus alleen de dagkant wilden we nog opnieuw doen. De rest mocht echt niet beschadigd worden, want we waren net klaar!”

De keuze voor kunststof

In het vorige huis hadden Ghislaine en Coen ook kunststof kozijnen en daar waren ze over te spreken. Coen: “Uiteindelijk is kunststof financieel gunstiger. Je hebt kunststof kozijnen met een houtlook-profiel, maar je hebt ook kunststof dat vlak is aan de voorzijde. Daar hebben wij voor gekozen, omdat het de oorspronkelijke aluminium profielen het dichtst benaderde. En dat past ook beter bij het huis.”

Kwaliteit en vertrouwen

Voor familie Oerlemans was het belangrijk om dat gevoel van vertrouwen te hebben. Een bezoek aan de showroom en geadviseerd worden, was daarin cruciaal. Coen: “Ik had nog wel veel technische vragen omdat ik best veel van kunststof kozijnen af wist. Ik kom zelf uit de bouw, dus ik had best wel wat specifieke vragen waarop je het antwoord niet zo 1, 2, 3 op internet vindt. Je moet er toch een gevoel bij hebben, ja.”

Ghislaine vult haar man aan: “En het letterlijk voelen wat voor kwaliteit het is, hè. Als je op ‘Made in China’ bestelt dan denk je in eerste instantie: oh dat ziet er mooi uit, maar dan krijg je het thuis en dan blijkt het maar een heel licht dingetje.”

Uitstekend advies

“Bij Belisol Tilburg konden ze eigenlijk alles laten zien en laten voelen. We gingen eigenlijk alleen kijken en we vonden het kozijn meteen heel mooi. Het was precies wat we wilden. De prijs stemden we direct af, omdat het bij Belisol op alle fronten klopte: we vonden het mooi, het gesprek verliep goed, de prijs viel binnen ons budget en het past niet bij ons om bij veel verschillende partijen te gaan shoppen.

Jules, de adviseur, heeft ons uitstekend geholpen. Voor de bouwtechnische vragen van Coen, kwam Fouad helpen. Voor ons was dat heel erg prettig, want die man heeft echt ontzettend veel kennis en kunde.”

Buiten binnen ervaren

De stalen pui in het 32 jaar oude huis werd vervangen, evenals de typerende ronde ramen aan de voorkant van hun woning. Qua kleur en glas brachten zij het daarmee meer naar deze tijd zonder in te leveren op het bestaande gevoel.

De grote pui geeft een doorkijk naar de tuin en de lucht en dat is toch wel uniek bankhangen. Zo zegt Ghislaine: “Ik vertel mensen wel eens: wij kijken altijd naar de wolken. Altijd naar de boomtoppen van de vele bomen die we achter in de tuin hebben staan. Doordat de glazen pui doorgetrokken is naar de tweede etage, kijk je altijd naar het weer. Er is altijd beweging. De blaadjes bewegen, de vogeltjes bewegen … Ja, dat is volgens mij vrij uniek. Het is nooit stil, dus iedere keer zie je weer een ander plaatje. En dat blijf ik echt schitterend vinden.”

Trendsetters van de straat

De reacties op de verbouwing zijn lovend. Zelfs de vorige eigenaar die het jaren geleden bouwde, vond het prachtig. Ghislaine: “De oude eigenaar had dit huis met zo veel passie gebouwd. Hij had er echt moeite mee om het te verlaten, maar zijn leeftijd maakte dat hij wel moest. Hij zei dat hij het zo mooi vond wat we ermee gedaan hebben, dat het echt een upgrade heeft gekregen naar het moderne.”

De overburen van Ghislaine en Coen zijn extra blij: “Die kijken iedere keer tegen een weer iets mooiere woning aan!” zegt Coen. “Sterker nog, de overburen links en rechts hebben hun huizen qua kleurstelling aangepast aan onze kozijnen, omdat ze het zo mooi vonden.”

De keuze van Coen & Ghislaine:

  • Product: Kunststof kozijnen en schuifpui
  • Type: Pur met gelijkliggende vleugels
  • Glas: HR++ glas
  • Kleur: Antracietgrijs sablé

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie