Kunststof met houtnerf: historisch gebouw in eer hersteld

Dit voormalige hoofdkwartier van de Haagse stoomtram was compleet vervallen én gekraakt. De nieuwe eigenaar herstelde het in haar oude glorie. Dankzij een houtnerf in het onderhoudsvriendelijke kunststof lijkt het wel alsof het nieuwe houten kozijnen zijn. Niets is minder waar…

Dit gebouw uit 1902 was het hoofdkantoor van de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij. De letters WSM prijken boven de statige voordeur van dit ruime pand in Loosduinen, een stadsdeel van Den Haag. De tram reed er vanaf 1882 en in dit gebouw kon u kaartjes kopen. Vandaag rijdt de tram nog steeds langs het gebouw, zij het elektrisch.

Gered van de sloophamer

Menno Heemskerk van Heemskerk & Feijen Notarissen: “In de loop der jaren was het gebouw vervallen geraakt en gekraakt. Men heeft zelfs aan slopen gedacht. Maar door de historische waarde en centrale ligging in het dorp is het gelukkig niet afgebroken. Toen wij eigenaar werden in 1995 hebben we alles grondig hersteld en zijn we zo trouw mogelijk gebleven aan de oorspronkelijke bouwvorm. De vloeren, lambriseringen, de prachtige plafonds en verlichting uit die tijd. En ook voor de kozijnen en deuren wilden we zo dicht mogelijk bij het origineel blijven.”

Onderhoudsvriendelijk kunststof

Menno: “Wij kozen voor kunststof kozijnen omdat we een langdurige renovatie wilden zonder zorgen. Kozijnen in kunststof zijn vrijwel onderhoudsvrij, dat is een grote troef. In deze regio hebben we namelijk te maken met vochtige grond. Daarom hebben we de muren laten impregneren. We hebben de houten kozijnen vervangen omdat ze helemaal rot waren.

Wel een nerf, geen hout

U moet al heel goed kijken om te zien dat het geen hout is. Maar wel kunststof met een houtnerf. Menno: “Als notariskantoor krijgen we veel mensen over de vloer en daarvan krijgen we heel wat positieve reacties op onze nieuwe kozijnen. Ze zijn dan ook mooi ingewerkt met de omkasting die perfect aansluit bij de bestaande lambrisering.”

Isolatie en comfort

“De nieuwe kozijnen werden gemonteerd in april 2018. Ik ben benieuwd naar het effect dat we deze eerste winter gaan ervaren op het vlak van isolatie en comfort. Wat we al meteen vaststelden is dat het dubbel glas en de hedendaagse profielen het geluid goed dempen. Een luxe naast een drukke weg zoals hier het geval is.”

Montage perfect kunnen plannen

Menno: “De montage van de nieuwe kozijnen is heel goed gegaan. De monteurs begonnen op de verdieping en pakten het ruimte per ruimte aan. Daardoor hebben we het goed kunnen inplannen. Een beetje schuiven van de ene ruimte naar de andere, dat lukte perfect. ”

Veilig en gezond

Het pand is goed beveiligd. De kozijnen zijn voorzien van extra sloten. Wat aan de andere kant heel prettig is: u kunt de nieuwe kozijnen op kiepstand zetten. Goed om af en toe te verluchten, frisse lucht is goed voor uw gezondheid én uw verstand

Een realisatie van Belisol Den Haag

De keuze van notarissen Heemskerk & Feijen

  • Kunststof profiel
  • Afwerking op de begane grond met gefreesd hout, volledig in de stijl van het origineel. Kunststof met houtnerfstructuur voor alle kozijnen.
  • Kleur: binnen alles wit. Buiten wit en draaideel in monumentengroen.
  • Aantal: 47 kozijnen

Belisol magazine

Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

Gratis magazine

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie