Dit maakt uw kozijnen geluidswerend

Woont of werkt u aan een drukke weg of in de buurt van een vliegveld? Voortdurend storend geluid kan behoorlijk vervelend zijn. Geluidswerend glas dempt dat lawaai en maakt een groot verschil in leefcomfort. Welke factoren bepalen hoe geluidswerend kozijnen zijn?

Factoren bepalen het akoestisch comfort dankzij uw kozijnen:

  1. De dikte en gelaagdheid van het glas
  2. Het materiaal en de opbouw van de profielen van het kozijn
  3. De vakkundige montage

Welk soort glas werkt akoestisch isolerend?

De dikte van het glas speelt een belangrijke rol, maar ook de manier waarop het opgebouwd is en welke geluidsdempende folie er aangebracht is. Glasfabrikanten en Belisol zijn het eens: samengesteld glas, eenzijdig gelaagd met geluidswerende folie is vandaag de optimale oplossing.

Eenzijdig gelaagd met geluidsdempende folie
Patrick Goorts, manager bij Sprimoglass: “Geluidswerend glas is dubbel glas dat bestaat uit 1 laag enkel glas, plus 2 glasbladen waartussen een akoestisch PVB-folie aangebracht is. Het slorpt de meeste decibels op en dempt verschillende toonhoogtes. Daardoor stijgt het comfort in huis en dat voelt u meteen.”

Veilig en thermisch isolerend
Patrick: “Er wordt steeds vaker voor dit soort glas gekozen. De folie maakt het glas ook bijzonder veilig: bij een breuk blijft het glas aan de folie kleven. Ontmoedigend voor inbrekers. En gaat u zelf per ongeluk door het glas, dan verwondt het u niet. Mooi meegenomen is dat dit glas ook een goede thermische isolatie biedt tegen warmte en koude.”

Waarom is de kwaliteit van de profielen belangrijk?

Stijn Guilliams, product manager bij Belisol: “Uiteraard dient het geluidswerend glas vakkundig vast te zitten in de kozijnen, zo niet hebben geluid, tocht en vocht vrij spel. Verder is het materiaal van uw kozijnen bepalend. Houten kozijnen scoren het best. Bij aluminium kozijnen of kozijnen uit kunststof bepaalt de structuur binnenin de isolatiewaarde. Ook het aantal rubbers in het kader speelt een rol bij de geluidsisolatie.”

Het belang van een vakkundige montage

Stijn: “U kunt prima isolerend glas en de beste akoestische kozijnen voor uw huis kiezen, als deze kozijnen niet perfect gemonteerd zijn, blijft u last hebben van lawaai in huis. De vakmannen van Belisol schuimen de ruimte tussen het kozijn en de muur op met extra isolerend, blauw PU-schuim. Aan de buitenkant kitten ze het kozijn netjes af met flexibele siliconen. Zo houdt u het lawaai maximaal buiten uit uw woon- of slaapkamer.”

Stijn: “Aan geluidsoverlast is zeker iets te doen. Soms volstaat het enkel de kozijnen aan de voorkant van uw huis van akoestisch glas te voorzien. Vraag gerust raad aan uw Belisol-adviseur.”

Vragen over geluidswerend glas bij jouw thuis? Neem contact met ons op of boek een afspraak online.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie