Smart home: slimme domotica maken uw leven makkelijker

Kent u smart home? Met deze domoticasystemen zijn alle technieken van uw huis met elkaar verbonden: toegangspoort en voordeur, verlichting, verwarming, beveiliging, zonwering ... En u kunt dit allemaal besturen met uw smartphone. Als u thuis bent of van op afstand.

Uiteraard kunt u heel wat zaken automatiseren en laten samenwerken, zodat de lampen aangaan als het donker wordt. Of de verwarming die automatisch rekening houdt met de buitentemperatuur. De grote voordelen van smart home : uw comfort en veiligheid nemen toe en uw energieverbruik daalt.

De nieuwste slimme oplossingen:

1. Voordeur openen zonder sleutel

    U kent het wel: u heeft net boodschappen gedaan en komt met uw handen vol bij uw voordeur aan. Waar is die huissleutel? Met een keyless slot is dat verleden tijd. Zodra u de deur nadert, met uw smartphone op zak, gaat de deur automatisch voor u open. En wilt u de poetsvrouw elke vrijdag binnenlaten terwijl u op uw werk bent? Ook dat kan.

    2. Magneetcontacten slaan alarm als het kozijn opengaat of openstaat

     Via magneetcontacten kunt u op uw smart home app zien welk kozijn of deur openstaat. Heeft u een kozijn laten openstaan, dan helpt de app u kosten te besparen door de verwarming lager te zetten. Wordt er plots een gesloten kozijn geforceerd terwijl u niet thuis bent, dan krijgt u meteen een melding.

     3. Zonwering hoger of lager

      Ook uw zonwering kunt u bedienen via smart home oplossingen. Schijnt de zon iets te fel naar binnen, dan gaat de zonwering naar beneden. Is het nu wat donker binnen? De verlichting gaat automatisch aan. Als u ziet dat er onweer aankomt, laat u de zonwering weer omhooggaan.

      4. Verwarming haarfijn regelen

       Bent u een paar dagen weg, dan kunt u met een paar kliks de verwarming gedurende die tijd een paar graden lager zetten. En op de terugweg laat u uw huis een paar uur op voorhand opwarmen. Zo komt u thuis in een aangename temperatuur.

       5. Verlichting geeft bewoonde indruk

        Ook de verlichting in en rond uw huis kunt u regelen met smart home oplossingen. U kunt ’s avonds bijvoorbeeld enkele lichten laten branden. Zo houdt u inbrekers op afstand.

        Wilt u samen met uw nieuwe kozijnen en deuren ook smart home oplossingen laten installeren? Vraag advies aan een Belisol-adviseur bij u in de buurt.

        Belisol magazine

        Vraag nu gratis uw exemplaar aan!

        Blijf op de hoogte van onze nieuwigheden en laat ons u inspireren.

        Gratis magazine

        Onze showrooms

        Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

        • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
        • Professioneel advies en perfecte opmeting
        • Vakkundige montage en nette afwerking
        • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie