5x inspiratie: boeken over interieur en renovatie

Wie bouwt, renoveert of herinricht, kent het gevoel …Wat kies ik uit het eindeloze aanbod aan kleuren, materialen en meubels? Welke inrichting past het beste bij mijn stijl en mijn woning?

Deze vijf interieurboeken geven u alvast een duwtje in de goede richting. De prachtige foto’s, handige DIY-tips, creatieve oplossingen en originele combinaties helpen u op weg om uw eigen, unieke thuis te creëren.

Think Rural, breng rust in uw interieur


Auteur Piet Swimberghe en fotograaf Jan Verlinde weten steeds weer de meest verrassende plekjes te vinden. In dit boek – het derde deel van hun Think-reeks – gingen ze volop voor warme interieurs met een moderne touch.

De 21 interieurs in Think Rural bieden een heleboel inspiratie aan hen die helemaal tot rust willen komen. Op zoek naar authentieke details? Verkiest u rust en sfeer boven hypes en trends? Droomt u van een gerenoveerde hoeve of karakteristiek herenhuis? Dan vindt u zeker uw smaak binnen deze tijdloze, sfeervolle selectie.

Think Rural, Piet Swimberghe en Jan Verlinde

Grootse kleine kamers

Small Homes, Grand Living toont hoe u van een kleine ruimte toch een gezellige, efficiënte plek maakt. Zo ziet u onder meer hoe een familie van vier een eenkamerflat in de stad inricht.

Alle projecten en huizen zijn schoolvoorbeelden van slim opbergen, multifunctionele ruimtes en een beetje out-of-the-box-denken. Zelfs de keuze van uw kozijnen speelt een rol. Want u heeft niet veel ruimte nodig om een sfeervolle thuis te creëren.

Small Homes, Grand Living: Interior Design for Compact Spaces

Groen in huis


U moet niet langer landelijk wonen om een stukje groen te zien. In steeds meer steden ziet u gezellige stadstuinen, gemeenschappelijke moestuinen en vensterbanktuintjes. Evergreen toont hoe mensen over de hele wereld de natuur terug in huis halen.

Een huis bomvol kamerplanten, balkons waar u uw kruiden ziet groeien, prachtige bloemencreaties ... Er zijn veel manieren om uw woning een groene toets te geven. U vindt in dit boek niet enkel foto’s maar ook tips om zelf de handen uit de mouwen te steken. Welke planten hebben weinig zon nodig? Wat kunt u kweken op het dak? Hoe maak ik van mijn balkon een minimoestuin?

Evergreen. Living with plants

Inrichten met persoonlijkheid


Wonen zoals je bent, bewijst dat u niet trends hoeft te volgen om een uniek interieur te creëren. Een vleugje persoonlijkheid toevoegen is vaak genoeg. Bieke Claessens werkt al meer dan 20 jaar als interieurfotografe en styliste. Ze is dus al in veel huiskamers te gast geweest en was vaak aangenaam verrast door de inrichting van de ruimtes.

In dit boek verzamelde ze haar favoriete beelden. Naast de prachtige foto’s, geeft Claessens ook een heleboel praktische tips mee. De eenvoudige beelden, adviezen en creatieve interieurs geven meteen zin om zelf aan de slag te gaan.

Wonen zoals je bent - Interieurs met een ziel, Bieke Claessens

Snelcursus Deens design


Denemarken kent een lange designtraditie die over de hele wereld fans kent. Van de sobere houten meubels uit de jaren 50 tot hippe New Nordic merken als Hay en Muuto: Scandinavië blijft inspireren.

Lars Dybdahl, hoofd Onderzoek bij het Designmuseum Danmark in Kopenhagen, geeft een uitgebreid overzicht van al die iconische ontwerpen. Aan de hand van objecten en ontwerpers schetst hij de hele Deense designgeschiedenis. De vlinderstoel van Fritz Hansen, de futuristische hanglampen van Poul Henningsen, de blauwwitte borden van Royal Copenhagen ...

101 Danish Design Icons, Lars Dybdahl

Meer boeiende artikelen vindt u in ons laatste magazine, uitgegeven ter ere van het 40-jarig bestaan van Belisol. Vraag uw gratis exemplaar aan. Of doet u liever online inspiratie op? Neem dan een kijkje op onze blog over kozijnen en deuren.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie