Alen Belisol

Belisol opnieuw volledig in handen van familie Alen

De Belisol-groep komt volledig in handen van de familie Alen. Eugène Alen, oprichter en bestuursvoorzitter van Belisol, heeft namelijk het belang van 50 procent overgenomen dat de Franse Atrya-groep in Belisol had.

“Toen mijn 2 medevennoten in 2009 met pensioen gingen, zocht ik een sterke partner om hun aandelen over te nemen en tegelijk Belisol naar een hoger niveau te tillen,” blikt Eugène Alen terug.

Al vlug toonde sectorgenoot Atrya zich bereid om voor de helft te participeren in Belisol. Samen zetten ze doorheen de jaren vele innovatieve projecten op. Nu namen ze in alle vriendschap afscheid. Tijd voor een nieuw hoofdstuk.

“Voldoende familiale opvolging om Belisol autonoom verder uit te bouwen”

“We hebben nu voldoende familiale opvolging om Belisol autonoom verder uit te bouwen,” aldus Eugène Alen. “We houden graag de touwtjes in handen om onze visie op de ontwikkeling van het bedrijf uit te voeren. We zien de toekomst positief tegemoet want alle factoren geven ons veel vertrouwen: de appreciatie van de klanten, de goede merkbekendheid en het uitgebouwde dealernetwerk.”

Echtgenote Lieve Alen en dochters Patricia en Isabelle Alen hebben, net als hun echtgenoten Nicolas Thiel en Michiel Odeurs, nu al een managementfunctie in de Groep A en engageren zich om deze ambities waar te maken. Ook de derde dochter van Eugène Alen zal op termijn het bedrijf vervoegen.

Omzetstijging van 10% in 2015

De Belisol-groep gelooft dus sterk in de verdere groei. “We lanceerden in september een gamma van nieuwe producten uit kunststof, wat ongetwijfeld een positieve impact zal hebben op onze cijfers van 2016,” legt Patricia Alen uit.

“Bovendien merken we dat de markt, na de crisis, opnieuw aantrekt. Zo mikken we dit jaar op een omzetstijging van ongeveer 10 procent. Vooral in Nederland en Frankrijk groeien we momenteel sterk. In Frankrijk heeft dat ondermeer te maken met de fiscale gunstmaatregelen die daar nog van kracht zijn. Onze ambitie is, naast een aanhoudende groei van de Belgische en Nederlandse markt, nu vooral om in Frankrijk verder te bouwen op het bestaande succes.”

Wil je op de hoogte blijven van alle Belisol-nieuwtjes? Vraag ons magazine aan.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie