Isolatie kunststof kozijnen

Bespaar energiekosten met kozijnen en deuren van Belisol

De herfst en de winter staan voor de deur. De wind steekt op en het wordt serieus kouder. Voorkom een torenhoge factuur voor uw stookkosten met tochtvrije kozijnen en deuren van Belisol.

Warmteverlies = energieverlies

Het is natuurlijk heel belangrijk om uw huis goed te ventileren. Meer daarover leest u in ‘Hoe vermijdt u condens op uw ramen’. Maar spleten en kieren bij uw kozijnen en deuren zorgen voor veel onnodig warmteverlies. Zonde, want daarvoor betaalt u een hoge energierekening.

Zoek tochtplaatsen bij uw kozijnen en deuren

De plekken waar uw kozijnen en deuren tocht doorlaten, kunt u snel terugvinden door uw hand, een blaadje of een brandende aansteker voor mogelijke tochtplaatsen te houden.

Belisol kozijnen en deuren zijn standaard voorzien van rubberen dichtingen. Tocht- en warmteverlies via de sponningen van uw kozijnen en deuren is dus zo goed als uitgesloten. Door de verschillende kamers met thermische onderbreking is ook warmteverlies via de kader- en vleugelprofielen onmogelijk.

Energie besparen met een dorpelstrip

Voordat u bij uw voordeur tochtwerende maatregelen treft, controleert u best eerst of uw deur nog perfect is uitgelijnd. Door het veelvuldig gebruik kan de deur iets scheefhangen.

Een goede oplossing daarvoor is een dorpelstrip. Dorpelstrips bestaan in aluminium en kunststof, waardoor ze perfect kunnen aansluiten bij uw aluminium en kunststof kozijnen en deuren. U kunt kiezen voor een dorpelstrip met een rubberflap of nylonborstel.

Er bestaan ook dorpelstrips met een beweegbare of terugtrekbare flap. De rubberflap of nylonborstel wordt dan tegen de grond gedrukt als u uw deur sluit. Bijkomend voordeel is dat een dorpelstrip ook voorkomt dat u water binnenkrijgt als de regenslag op uw deur staat.

Meer weten over de isolerende kozijnen en deuren van Belisol? Neem contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie