De onderdelen van veilige kozijnen en deuren

Als specialist in kozijnen en deuren is veiligheid voor ons van groot belang. Dat is niet meer dan logisch. Kiest u voor een Belisol-product, dan garanderen we u niet alleen een mooi design en stevig materiaal maar ook hang- en sluitwerk van topkwaliteit.

Hoe worden mijn kozijnen beveiligd?

  • Inbraakwerende sluitnokken

  Alle opendraaiende delen beveiligen we standaard met twee rechte nokken en twee paddenstoelvormige nokken, voor meer grip en wrijving. Zo vermijdt u dat inbrekers uw kozijnen uit het kaderprofiel tillen. De opengaande vleugels worden ook op iedere zijde vergrendeld in het vaste kader.

  • Onzichtbare glaslatten

  Het glas in onze kozijnen zit vast met stabiel bevestigde glaslatten. Die zitten aan de binnenzijde van het kozijn, zodat een inbreker er niet bij kan.

  • Anti-foutbediening

  Hierdoor kunt u een kozijn niet laten tuimelen als het in draaistand staat. Het biedt geen inbraakbeveiliging maar u voorkomt zo schade en een mogelijk letsel.

  Veilige deuren, hoe worden die gegarandeerd?

   • Meerpuntsluitingen

   De deur wordt op meerdere punten verankerd als u de deur op slot doet. Het kost een inbreker dan ook veel te veel tijd om een deur op meerdere plaatsen te forceren.

   Het driepuntshaakslot sluit logischerwijze op drie verschillende punten van de deur. Bovendien zorgt de pen- en haaksluiting voor een extra beveiliging. De haak houdt de vleugel van de deur namelijk dicht tegen de deurlijst.

   • Scharnieren

   Al onze deuren tellen minstens drie scharnieren. Dit zijn zware deurscharnieren die het uittillen van de deur onmogelijk maken.

   • Anti-uithefsysteem

   Het anti-uithefsysteem zorgt dat de schuifpui bovenaan goed vastzit en maakt het onmogelijk om de vleugel uit het kader te heffen en via die weg naar binnen te gaan.

   Beslag, klinken en sloten voor extra veiligheid

    U kunt bovenop de standaardbeveiliging kiezen voor afsluitbare raamgrepen waarbij de klink op slot kan. Al een eerste hindernis voor een inbreker. Ook veiligheidscilindersloten en anti-kerntrekbeslag behoren tot de opties. Het slot forceren of doorboren is daardoor bijna onmogelijk. En met een alarmcontact in uw kozijn, gaat er een alarm af wanneer iemand ongewenst het kozijn opent.

    Bescherm uw woning met het juiste glas

     Om uw veiligheid optimaal te garanderen kunt u kiezen voor gelaagd glas. Een elastische folie tussen de glasplaten houdt het glas samen bij een inslag. Het glas valt dus niet uiteen in duizenden stukjes.

     Kwalitatieve montage

      Voor de veiligheid van uw kozijnen is ook de bevestiging in het metselwerk van belang. De montage van nieuwe kozijnen gebeurt steeds door kwalitatief opgeleide monteurs. Met behulp van stelkozijnen worden ze in de muur geplaatst. Indien nodig wordt de overgebleven ruimte nog opgevuld met PUR-schuim of minerale wol. Een zwelbandje zorgt voor de aansluiting van het kozijn met de buitensteen zodat het waterdicht en perfect afgewerkt is.

      Wilt u graag meer weten over de veiligheid van uw kozijnen en deuren? Vraag dan advies aan een Belisol-adviseur in de buurt.

      Advies aanvragen

      Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

      Onze showrooms

      Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

      • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
      • Professioneel advies en perfecte opmeting
      • Vakkundige montage en nette afwerking
      • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie