Dilemma: 1 groot kozijn of 3 kleine?

Gaat u (ver)bouwen? Dan staat u voor heel wat keuzes. Bijvoorbeeld de keuze voor kozijnen. Want wat is nu de beste keuze? Grote of kleine kozijnen? George Wallach van Belisol Den Haag vertelt er meer over.

Vragen als “Is een klein kozijn beter, duurzamer of steviger dan een groot?” krijgt George regelmatig. Samen met de klant gaat hij steeds op zoek naar de beste optie. De keuze hangt namelijk niet alleen af van uw persoonlijke smaak. George zet de belangrijkste factoren op een rijtje.

Isolatie

George: “Op het vlak van isolatie is er geen noemenswaardig verschil tussen grote of kleine kozijnen. We maken steeds gebruik van drie afdichtingen op aluminium en kunststof kozijnen en twee op houten kozijnen waardoor de warmte niet kan ontsnappen.”

Veiligheid

George: “Veiligheid vind ik vooral bij grote draairamen erg belangrijk. Natuurlijk zijn alle Belisol kozijnen – klein en groot – optimaal beveiligd tegen inbraak en brand dankzij meerpuntsluitingen, paddenstoelvormige sluitnokken… Toch kunt u nog kiezen voor een extra veiligheid door kozijnen en deuren met politiekeurmerk te nemen.”

Bouwstijl

George: “Het is het mooist als u rekening houdt met de stijl van uw gevel, ook wat het straatbeeld betreft. Een twee-onder-een-kapwoning met allemaal verschillende kozijnen, geeft ook voor uw eigen woning geen mooi aanzicht. Denk hier dus goed over na en houd rekening met de oorspronkelijke bouwstijl bij een renovatie.”

Budget

George: “Hoe groter, hoe duurder, dat is logisch. Ook het gewicht van grote kozijnen kan tot extra kosten leiden omdat er bijvoorbeeld een hijskraan nodig is voor de montage. Dat is natuurlijk niet nodig bij kleinere kozijnen. Ten slotte hebben ook de materiaalkeuze en de uitvoering een invloed op het budget. Vele, kleine aluminium kozijnen of één groot vast kunststof kozijn? Het beïnvloedt de prijs.”

Conclusie: laat u adviseren! Elke situatie is anders en vraagt om een andere benadering afhankelijk van uw wensen en het budget. Uw Belisol-adviseur kijkt graag met u naar de beste opties.

Neem contact op met een Belisol-specialist in uw buurt of maak een afspraak bij u thuis.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie