Overheidssubsidie bij energiebesparende maatregelen

Uw kozijnen vervangen is één van de beste zaken die u kunt doen om het comfort in uw leefruimtes te verhogen en het energieverbruik – en dus uw energiefactuur - te laten zakken. Bovendien is er ook in 2023 weer een subsidie via de ISDE beschikbaar voor het nemen van isolatiemaatregelen, zoals het vervangen van uw oude kozijnen. We lichten u graag de voornaamste wijzigingen toe.

Subsidie voor één maatregel

Sinds 1 januari 2023 wijzigden de voorwaarden en bedragen van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Zo maakt u voortaan al aanspraak op een subsidie bij het nemen van slechts één isolatiemaatregel. Voorwaarde is dat deze maatregel dateert van na 1 april 2022. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meerdere) maatregel(en)? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld. Ben u van plan enkel uw kozijnen te vervangen? Dan maakt u dus ook al aanspraak op deze subsidie.

Nieuwe tarieven

Er gelden in 2023 nieuwe subsidietarieven:

Andere berekening glasoppervlak

Vanaf 1 januari 2023 wordt voor de berekening van het glasoppervlak uitgegaan van de binnenkant van uw kozijnen. Dat betekent dat van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar opgeteld worden. Het kozijn telt vanaf 2023 dus mee voor het subsidiebedrag per m2. Deze wijziging is van toepassing op montages vanaf 1 januari 2023.

Meer tijd voor een subsidieaanvraag

Vanaf 2023 heeft vanaf het moment van de montage u 24 maanden de tijd om uw subsidieaanvraag te doen. Deze termijn geldt alleen voor maatregelen die u vanaf 1 januari 2022 heeft genomen.

Maatregelenlijst

Bij het indienen van u subsidieaanvraag dient u de juiste meldcodes aan te geven. Raadpleeg hier de laatste maatregelenlijst met meldcodes en een indicatie van het subsidiebedrag.

Renteloze Energiebespaarlening

Goed om te weten is ook dat huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar vanaf 1 november geen rente hoeven te betalen op een lening bij het Nationaal Warmtefonds om hun koophuis te verduurzamen. Deze Energiebespaarlening met 0% rente is één van de steunmaatregelen om verduurzaming te versnellen en de energierekening te helpen verlagen.

Heeft u nog vragen over de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)? Vraag zeker raad aan één van onze Belisol-adviseurs, ze zijn goed op de hoogte van de geldende subsidievoorwaarden en begeleiden u met plezier.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie