Kunststof kozijnen

Renovatie hotel met kunststof kozijnen

In L’Isle-sur-la-Sorgue, een typisch Provençaals dorp bij Avignon heropenden Manon en Julien Toppin samen met Marco De Almeida het Grand Hôtel Henri. Een viersterrenetablissement met zeventien kamers, een gastronomisch restaurant en een volledig gerenoveerde bar met kozijnen van Belisol.

Kunststof kozijnen

Stijlvolle renovatie, tot in detail

Het Grand Hôtel Henri heeft zijn naam te danken aan de grootvader van Julien Toppin die in 1969 het oude Hôtel de Chartres, dat in 1785 gebouwd werd, tot een vakantieoord omgevormd heeft.

Julien: “Het hotel bleef gedurende een kwarteeuw gesloten. Het gebouw was dus in slechte staat en we moesten grote werken uitvoeren. Eigenlijk hebben we alleen de muren behouden, verder hebben we alles vernieuwd. De renovatie gebeurde wel met respect voor de geest van deze plek en met maximaal behoud van de decorelementen die nog gered konden worden, zoals het metaalwerk.”

De renovatie nam een jaar in beslag. Het was een intense periode voor Julien, Manon en Marco, een jaar waarin hun droom werkelijkheid werd: 1.200 m², 17 kamers, een restaurant, een bar en een schitterend terras. Met als resultaat vier sterren op de deur van het hotel!

“We wilden het authentieke Provençaalse karakter van het gebouw behouden en tegelijk aan de Franse levenskunst hulde brengen. We hebben ook veel aandacht besteed aan de details. Zo hebben we de balustrades behouden, omdat ze de plek een uniek cachet geven. Ze waren in een erbarmelijke staat, maar we hebben ze gedemonteerd, gezandstraald en teruggeplaatst”.

Kunststof kozijnen

Voordelen van kunststof, charme van hout

Julien Toppin wilde geen compromissen sluiten en zocht lange tijd naar de ideale oplossing voor de kozijnen van zijn hotel. “De kozijnen moesten mooi aansluiten bij de gevel en het meer dan 200 jaar oude gebouw. Aluminium is te modern en hout vraagt te veel onderhoud voor een hotel.

Daarom kozen we voor kunststof, maar dan het model van imitatiehout van Belisol. Dat was precies wat we nodig hadden. Het ziet er als echt hout uit en het comfort is absoluut perfect. De akoestische isolatie is optimaal. Onze mooiste kamers geven uit op een vrij druk rondpunt, maar met de kozijnen dicht hoor je zo goed als niets.”

Kunststof kozijnen

Tweekleurige kozijnen

Nog een element dat Julien en zijn vennoten wist te bekoren, was de mogelijkheid om tweekleurige kozijnen te installeren. De buitenkleur verschilt dus van de binnenkleur. “Voor de gevel wilden we een neutraal grijs dat aansluit bij de buitenelementen en het ijzerwerk. Binnen wilden we ons aan de decoratie van elke kamer kunnen aanpassen.

Met de twee verschillende kleuren was dit perfect mogelijk. In de showroom van Belisol konden we de kozijnen op ware grootte bekijken, wat ons erg geholpen heeft bij onze keuze. Dat is nog iets wat ik bij Belisol erg waardeer: de aandacht voor de details en de afwerking. Dat maakt het verschil.”

Kunststof kozijnen

40 kunststof kozijnen, brandveilig en op maat

In totaal plaatste Belisol L’Isle-sur-la-Sorgue veertig kozijnen. Elk hotel is aan specifieke regels onderworpen. Dat was dus ook hier het geval. Zo moest er een toegang voor mindervaliden zijn, met aangepaste glazen deuren die ook ‘omgekeerd’ geopend kunnen worden. Ook de brandveiligheid moet groter zijn dan bij een woning. Daarvoor is het Belisol-kunststof ideaal.

Vanop het terras van het restaurant kunt u de schitterende witte gevel bewonderen waarin de kunststof kozijnen perfect geïntegreerd werden. Ook de grote dubbele glazen deuren van de benedenverdieping zijn van Belisol. “De gasten geloven ons niet als we zeggen dat het kozijnen van kunststof zijn”, vertelt Julien Toppin. “Het resultaat is echt geslaagd en zo zijn wij op onze beurt een soort showroom voor Belisol geworden!”

Heeft u ook een renovatie gepland? Neem contact op met Belisol voor advies over nieuwe kozijnen en deuren!

In detail

 • Type kunststof: Luna houtimitatie
 • Kleur: binnenkleur crème, buitenkleur betongrijs

Grand Hôtel Henri in detail

 • 17 kamers
 • 4 sterren
 • 1 gastronomisch restaurant
 • 1 bar-theesalon
 • 1, Cour René Char
 • 84800 L’Isle-sur-la-Sorgue
 • www.grandhotelhenri.com

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

 • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
 • Professioneel advies en perfecte opmeting
 • Vakkundige montage en nette afwerking
 • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie