Voordelen driedubbel glas

Driedubbel of drievoudig glas begint aan een opmars. Door de steeds strenger wordende regelgeving zien we ons genoodzaakt beter te isoleren en warmteverliezen zo goed mogelijk te beperken. Via onze kozijnen gaat er namelijk een groot deel van de warmte verloren, maar door de juiste profielen en beglazing houden we onze energierekening onder controle.

Driedubbel glas

Driedubbel glas heeft ontegensprekelijke voordelen. Aangezien deze beglazing - in vergelijking met dubbel glas - uit drie glasplaten bestaat, ligt de waarde van de geluidsisolatie nog een stuk hoger. Wie voor driedubbel glas kiest, zal dus haast geen last hebben van vervelende geluiden van buitenaf.

Dankzij drievoudig glas is er bovendien geen condensvorming aan de binnenkant: de middelste glasplaat vormt een bufferzone tussen beide zijdes. De koude temperatuur buiten heeft dus bijna geen invloed op de binnenste glasplaat, waardoor het vocht in de woning niet op het glas zal condenseren. Wel kan er aan de buitenzijde van het glas condensvorming optreden, maar dat is een ‘bijwerking’ van de uitstekende isolatiewaarde.

Laten we ook duidelijk zeggen dat driedubbel glas geen wonderbaarlijke oplossing is op zich. Is de woning niet goed geïsoleerd, dan is die nieuwe beglazing een nutteloze investering. Tegenwoordig wordt het drievoudige glas dan ook vaak toegepast bij passiefhuizen, die in alle opzichten energiebewust gebouwd zijn.

Een ander aandachtspunt vooraleer we tot de plaatsing van driedubbel glas overgaan, is de diepte van de sponning. Als er drie glasplaten zijn met daartussen twee luchtledige spouwen, dan is het vrij vanzelfsprekend dat het geheel dikker en zwaarder is dan dubbel glas of zelfs hoogrendementsglas. Om die reden moeten we dus ook rekening houden met de profielen van de kozijnen, deze moeten aan het glas aangepast zijn, net zoals het beslag.

Momenteel is driedubbel glas een vrij grote meerkost die ernstig afgewogen moet worden. Toch gaat het zeker deel uitmaken van ons toekomstbeeld. De energieprijzen zullen hoogstwaarschijnlijk niet gaan dalen, maar integendeel wel blijven stijgen. De technieken en de wetenschap die achter de fabricatie van glas schuilgaan, blijven grote vooruitgang boeken en net zoals bij zoveel andere producten zal de prijs dalen naarmate de vraag stijgt.

Wilt u weten of driedubbel glas de beste optie is voor uw woning? Onze adviseurs staan u graag te woord in eenverkooppunt of na afspraak bij u thuis! U kan natuurlijk ook online contact met ons opnemen.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie