Hoe kiest u het glas in uw kunststof kozijnen?

Het glas in uw kunststof-kozijnen draagt bij aan het comfort van uw woning. Het heeft een grote invloed op de warmte in uw huis. Met het dubbele of zelfs drievoudige glas van Belisol bent u zeker van een goede thermische isolatie én van uw veiligheid. Maar hoe weet u nu welk glas bij u past?

Alleen al vanuit een milieubewust standpunt kiezen wij voor dubbel glas en bij voorkeur voor superisolerende of hoogrendementsbeglazing. Hoogrendementsglas isoleert 2 tot 3 keer beter dan gewoon dubbel glas.

Zo houdt u de warmte in de zomer nog beter buiten (tot 1/3 koeler) en in de winter binnen. Wetenschappers hebben berekend dat u per jaar tot 28 liter stookolie per m² glas kunt besparen. Bij een woning met 25m² glas en een literprijs van € 0,60 betekent dit al snel een besparing van € 420 per jaar.

Dubbel glas en veiligheid

Gebruik gelaagd glas als extra bescherming en beveiliging tegen inbrekers. Eén of meerdere elastische kunststof films zorgen voor een hoge weerstand en goede hechting, die bij glasbreuk de stukken glas vasthoudt.

Bij zware samenstellingen biedt dat zelfs bescherming tegen kogels en explosies.

Als kinderen hard tegen het gelaagd glas botsen of slaan, voorkomt u dat het glas gaat splinteren en er bij glasbreuk ernstige verwondingen kunnen ontstaan.

Driedubbel glas?

Drievoudig glas heeft niet alleen onmiskenbare voordelen voor de isolatie van je huis. Aangezien deze beglazing - in vergelijking met dubbel glas - uit drie glasplaten bestaat, ligt de waarde van de geluidsisolatie nog een stuk hoger. Wie voor driedubbel glas kiest, zal dus haast geen last hebben van vervelende geluiden van buitenaf.

Dankzij drievoudig glas is er bovendien geen condensvorming aan de binnenkant: de middelste glasplaat vormt een bufferzone tussen beide zijdes. De koude temperatuur buiten heeft dus bijna geen invloed op de binnenste glasplaat, waardoor het vocht in de woning niet op het glas zal condenseren. Wel kan er aan de buitenzijde van het glas condensvorming optreden, maar dat is een ‘bijwerking’ van de uitstekende isolatiewaarde.

Natuurlijk is driedubbel glas geen wonderbaarlijke oplossing op zich. Is uw woning niet goed geïsoleerd, dan is die nieuwe beglazing een nutteloze investering. Tegenwoordig wordt het drievoudige glas dan ook vaak toegepast bij passiefhuizen, die in alle opzichten energiebewust gebouwd zijn.

Momenteel is driedubbel glas een vrij grote kostenpost waar u goed over na moet denken. Toch gaat het zeker deel uitmaken van onze toekomst. De energieprijzen zullen hoogstwaarschijnlijk niet gaan dalen. De technieken en de wetenschap die achter de fabricatie van glas schuilgaan, blijven grote vooruitgang boeken en net zoals bij zoveel andere producten zal de prijs dalen naarmate de vraag stijgt.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie