Hoe onderhoudt u schuifpuien in kunststof?

Schuifpuien in kunststof vragen weinig onderhoud. Kunststof is nauwelijks elektrostatisch en trekt dus geen stof aan. Met onze tips blijven ze bovendien nog jarenlang in perfecte staat.

Drie manieren voor onderhoud

Uw kunststof schuifpui schoonmaken, kunt u op drie manieren doen. Al zult u merken dat nummer één meestal al voldoende is.

  1. Ga met een sopje van lauw water en een zacht schoonmaakmiddel even over de schuifpuien heen. Zo makkelijk is het. Gebruik zeker geen schuurmiddel, want dat kan de kunststof beschadigen.
  2. Wilt u nog iets grondiger te werk gaan, dan kunt u om de paar jaar uw kunststof schuifpuien waxen met een speciale was voor kunststof. Zo zijn uw ramen nog beter beschermd tegen vuil.
  3. Merkt u toch wat vlekjes op? In dit uitzonderlijke geval kunt u terecht bij uw vakman of in een gespecialiseerde winkel. Met een vlekkenverwijderaar voor kunststof schuifpuien, is het probleem zo opgelost.

Kleur- en vormvast kunststof

Kunststof schuifpuien zijn niet alleen eenvoudig in onderhoud, ze zijn ook kleur- en vormvast. U hoeft ze nooit opnieuw te schilderen zoals dat bij hardhouten schuifpuien wel eens het geval is. Bovendien zijn ze dankzij de laatste technologieën even stevig als hout of metaal en vervormen of bewegen ze niet met de jaren.

Nóg een voordeel: kunststof is een milieubewuste keuze. Kunststof heeft een levensduur van gemiddeld 50 jaar en kan dan gerecycled worden tot een bank of bloembak. De productie van Belisol-kunststof vereist bovendien minder aardolie dan andere kunststoffen.

Neem contact op met Belisol voor meer tips en suggesties of breng een bezoekje aan één van onze showrooms.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie