Energiezuinig en duurzaam wonen met nieuwe kozijnen

Begint u binnenkort aan uw (ver)bouwavontuur? Dan staat u best even stil bij de verschillende manieren om uw woning zo duurzaam mogelijk te maken. De keuze voor nieuwe kozijnen en deuren draagt niet alleen bij aan uw wooncomfort, het levert ook mooie besparingen op.

Hoe verduurzamen?

Er zijn heel wat verschillende manieren om uw woning energiezuinig en duurzaam te maken. Denk maar aan gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, de installatie van een warmtepomp, het gebruik van een zonneboiler,…

Wist u dat ook nieuwe kozijnen een grote rol kunnen spelen in de verduurzaming van uw woning? Met name de omschakeling naar hoogrendementsglas heeft een grote impact op hoe energiezuinig uw huis is. Vergeet enkel en dubbel glas. Hoogrendementsglas isoleert tot wel drie keer beter dan dubbel glas en vijf keer beter dan enkel glas. Beeldt u zich het effect op uw energiefactuur eens in!

Goed voor uw portemonnee

Staat u aan het begin van uw renovatie-avontuur? Goed nieuws: de subsidiebedragen van de isolatiemaatregelen werden onlangs verhoogd en de voorwaarden voor de minimale m² werden ruimer. Het hogere subsidiebedrag bij de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 worden uitgevoerd of aangebracht. Ook de nieuwe minimale oppervlakte-eisen voor isolatiemaatregelen zijn van toepassing op alle aanvragen die vanaf 1 januari 2022 worden ingediend. Opgelet, de isolatiemaatregelen die kunnen rekenen op het verhoogde subsidiebedrag gelden enkel voor woningeigenaren.

Hier vindt u de verhoogde subsidiebedragen van de isolatiemaatregelen.

Maximaal wooncomfort

Nieuwe kozijnen leveren u niet alleen mooie besparingen op, ze dragen ook bij het wooncomfort in uw woning. Via verouderde kozijnen kan namelijk heel wat warmte verloren gaan. Dit verlies vermindert aanzienlijk wanneer u kiest voor nieuwe kozijnen met hoogrendementsglas. Zo blijft het aangenaam warm in uw woning én filtert u lawaai en geluiden van buitenaf.

Heeft u nog vragen over de verduurzaming van uw woning? Vraag advies aan een Belisol-adviseur bij u in de buurt. Hij of zij bekijkt graag samen met u de mogelijkheden.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie