Verkoop uw huis sneller met gunstig energielabel

Huizen met een gunstig energielabel worden sneller verkocht. Dat blijkt uit onderzoek van TIAS VastgoedLAB. Een woning met een A- of B-label staat gemiddeld 1 maand minder lang te koop dan een D-label woning en wordt voor bijna 10.000 euro meer verkocht. Investeren in superisolerende ramen en deuren loont dus!

Energielabel verplicht bij verhuren of verkopen

Bij de zoektocht naar een huis laten mensen een wel of niet gunstig energielabel zeker meewegen: het label geeft de koper een stukje onafhankelijke informatie over de kwaliteit van de woning die hij wil kopen. Als u uw woning wil verkopen of verhuren, dan is een energielabel ook verplicht. In dergelijk verslag vindt u info over de isolatie, ventilatie en watervoorziening van de woning. Nuttig om te weten als u een huis koopt of huurt.

De investering in nieuwe kozijnen, isolatie en hoogrendementsglas betaalt zich immers terug dankzij de besparing op uw energie-afrekening.

Bezuinigen met Belisol kozijnen

Hoe bespaart u energie? Juist, door te isoleren. Natuurlijk zorgt u best voor degelijke muur- en dakisolatie. Maar denkt u ook eens aan uw kozijnen. In een doorsnee woning gaat immers ca. 15% van de warmte verloren via de ramen.

Een slimme energiebesparing is dus het monteren van de juiste kozijnen. Onze tip: kunststof kozijnen met hoogrendementsbeglazing.

Waarom?

Kunststof heeft een hoge thermische isolatiewaarde

De kunststof kozijnen halen een U-waarde van 2,4 W/m²·K tot zelfs 0,81 W/m²·K als u extra isolatietoepassingen voorziet. Ruim onder de norm in het bouwbesluit: 4,2 W/m²·K. Gevolg: meer comfort, minder geluidsoverlast en minder warmteverlies.

Hoogrendementsglas of superisolerend glas isoleert 2 tot 3 keer beter dan dubbel glas

Standaard voorziet Belisol elk kozijn minstens van dubbel glas. Enkel glas is gewoon nooit een goed idee. Wie slim is, kiest echter voor hoogrendementsbeglazing. Dan bespaart u nog meer energie en geld.

Meer weten over het verbeteren van uw energielabel met kozijnen? Belisol staat voor u klaar.

Advies aanvragen

Vul onderstaande gegevens in en onze adviseur neemt binnen de 48u contact met je op.

Onze showrooms

Belisol heeft meer dan 17 showrooms met lokale experts in heel Nederland.

  • Kozijnen en deuren van de beste kwaliteit binnen elk budget
  • Professioneel advies en perfecte opmeting
  • Vakkundige montage en nette afwerking
  • Kwaliteitscontrole en 20 jaar garantie